Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Οι Βουλευτές Βοιωτίας να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για την κατάργηση του Οργανισμού Κωπαϊδας

Την καταψήφιση από τους Βουλευτές Βοιωτίας του Νομοσχεδίου που καταργεί τον Οργανισμό Κωπαίδας, ζητά με χθεσινή ανακοίνωσή του ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων. Η πλήρης ανακοίνωση έχει ως εξής:
"Ψηφίζεται τις επόμενες ημέρες, από την ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που αφορά την κατάργηση Οργανισμών του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων και ο Οργανισμός Κωπαΐδας.
Παρά τις έντονες προσπάθειες που έγιναν από τους φορείς τις περιοχής (περιφέρεια, Δήμοι, κτλ), σε συναντήσεις με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τόσο  στο γραφείο του, όσο και στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και στις οποίες επιχειρήθηκε να γίνει κατανοητός ο ρόλος του Οργανισμού Κωπαΐδας στην άρδευση του κάμπου, φαίνεται ότι  δεν υπήρξε αποτέλεσμα και ο Υπουργός εμμένει στην κατάργησή του.
      Επειδή η άρδευση της Κωπαΐδας δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτεί μελετημένες κινήσεις πριν την ανάληψη κάθε πρωτοβουλίας που αλλάζει το υφιστάμενο καθεστώς,
      Επειδή οι καλλιεργητές της περιοχής μας  δεν έχουν περιθώρια απώλειας παραγωγής
      Επειδή σε μια Δημοκρατία, η γνώμη των φορέων κάθε περιοχής που, εκ των πραγμάτων ,γνωρίζουν καλλίτερα την κατάσταση, λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.
Για αυτούς και για πολλούς άλλους λόγους:
      Καλούμε τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να αποσύρει το εν λόγω άρθρο του νομοσχεδίου που καταργεί τον Οργανισμό Κωπαΐδας και να λάβει υπόψη του τις προτάσεις των φορέων της περιοχής
      Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού Βοιωτίας, αν δεν αποσυρθεί το άρθρο, ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ. Με τον τρόπο αυτό θα αποδείξουν ότι εννοούν όσα σε δημόσιες τοποθετήσεις τους έχουν αναφέρει για το θέμα αυτό"

Δεν υπάρχουν σχόλια: