Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013

Απολογισμός των εκδηλώσεων του "Δημόφιλου" στα "Θέσπια 2013"

Στα φετινά ΘΕΣΠΙΑ περίσσευαν η φαντασία και η δημιουργικότητα των παιδιών του ΔΗΜΟΦΙΛΟΥ. Έτσι με πολύ προσωπική δουλειά ο καθένας τους και όλοι μαζί ξεπέρασαν τους εαυτούς τους δίνοντας σ΄ εμάς να καταλάβουμε τι πραγματικά σημαίνει πολιτισμός.

 Δεν είχαν διάρκεια μόνο τέσσερις ημέρες όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους αλλά από τις αρχές Αυγούστου που ξεκίνησε το αθλητικό μέρος των εκδηλώσεων με τους προκριματικούς αγώνες στο μπάσκετ, το βόλεϊ, το τένις και το πινγκ πονγκ.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Γυμνασίου και Λυκείου Θεσπιών γέμιζαν με κόσμο που παρακολουθούσε και διασκέδαζε. Παιδιά αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία ενίσχυαν τις προσπάθειες των ομάδων.

Μας χάρισαν μια καταπληκτική έκθεση με θέμα «απ’το στάρι στο ψωμί».

Εντυπωσιακό ήταν  το Ποδηλατικό Κυνήγι Θησαυρού. Το χωριό γέμισε με μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες για τρείς και πλέον ώρες.

Το τελευταίο βράδυ, δικοί μας καλλιτέχνες μας διασκέδασαν.

Το συμπέρασμα τελικά είναι ότι οι τοπικές κοινωνίες βασισμένες στις δικές τους δυνάμεις μπορούν να δημιουργήσουν και να διασκεδάσουν.

Και του χρόνου παιδιά.

Δείτε φωτογραφίες της έκθεσης «απ’το στάρι στο ψωμί», από τον ποδηλατικό κυνήγι θησαυρού και τις πρόβες. Διαβάστε την ανακοίνωση για τον απολογισμό των εκδηλώσεων που μας έστειλε το ΔΣ του Συλλόγου.
   
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013
ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΙΕΩΝ «ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ»

Τέσσερις μέρες είχαν διάρκεια οι φετινές εκδηλώσεις του «Δημόφιλου», οι οποίες είχαν επίσημο χορηγό το Δήμο Αλιάρτου.

Οι δύο πρώτες (21-22/8) είχαν τους τελικούς των αγωνισμάτων του 2ου Αθλητικού Τουρνουά (μπάσκετ, βόλεϊ 6χ6, beach volley, πινκ πονκ, τένις και δρόμου αντοχής 3000μέτρα), που διοργανώθηκε φέτος σε συνεργασία με τον Α.Ο. Θεσπιακό με απόλυτη επιτυχία. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι οι συμμετοχές ήταν πέρσι περί τα 60 άτομα και φέτος 80 με 85. Να τονίσουμε επίσης ότι οι συμμετέχοντες δεν ήταν μόνο από τις Θεσπιές αλλά και από Βάγια, Μαυρομμάτι, Αλίαρτο, Λεύκτρα και Λεοντάρι.  Ευελπιστούμε του χρόνου οι συμμετοχές να προσεγγίσουν τα 100 άτομα.

Μας βοήθησαν οι: Λάντζας Γιάννης, Μελισσάρης Δημήτρης, Κακοσαίος Μάριος, Μπόγρης Χάρης, Κουρούνη Ισμήνη, Καραγιάννης Γιάννης και Λάμπρου Αλέκος, καθώς και οι γυμναστές Λάντζας Βασίλης, Βαρθαλάμη Ηρώ, Μπαμπούλας Αλέκος και ο συντονιστής όλου του τουρνουά Δομβρεναίος Γιάννης.

Φωτογραφίες από τους αγώνες και τις βραβεύσεις.


Η Τρίτη ημέρα (23/8) ήταν αφιερωμένη στα παιδιά, με το 2ο φεστιβάλ παιδιού να προσελκύει όλους τους μικρούς αλλά και πολλούς μεγάλους!!! Περιελάμβανε παραμύθια και παιχνίδια απ’όλο τον κόσμο, αγγειοπλαστική, δημιουργική γραφή, έκθεση βιβλίου και ζωγραφική.

Μας βοήθησαν οι: Νηπιαγωγός Βασιλείου Μαρίνα,  αγγειοπλάστης Πικάση Ασημίνα, το βιβλιοπωλείο της Σταυρούλας Τσιώλα bookali (στην Αλίαρτο), Στάθη Σταυρούλα, Γεωργίου Μαρία, Στάθη Δέσποινα, Μπόγρη Κωνσταντίνα και η παραμυθοπλάστης Γεωργία Αναστασοπούλου, η οποία ήρθε από Αθήνα.
Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου για τη συμμετοχή τους, καθώς και τους γονείς!!!

Φωτογραφίες από το 2ο φεστιβάλ παιδιού
Την τέταρτη και τελευταία μέρα (25/8) το απόγευμα πραγματοποιήθηκε το 2ο Ποδηλατικό Κυνήγι Θησαυρού για μικρούς αλλά και για ενήλικες!
Μας Βοήθησαν οι: Κουρούνη Ισμήνη, Κόλλια Χαρά, Στάθης Χάρης, Γεωργίου Τηλέμαχος και Βαρθαλάμη Ηρώ.

Φωτογραφίες από το Ποδηλατικό Κυνήγι θησαυρού. Το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε συναυλία από τοπικούς καλλιτέχνες. Ακούστηκαν ροκ, λαϊκά έντεχνα αλλά και δημοτικά. Να τονίσουμε ότι όλοι οι καλλιτέχνες τραγούδησαν αφιλοκερδώς!
Ευχαριστούμε λοιπόν: τους μικρούς Κόλλια Γιώτα, Κοντό Χάρη, Κοντό Νίκο, Κακοσαίο Ανδρέα και Δέδε Βασίλη, αλλά και τους μεγαλύτερους Στάθη βασίλη, Κάπρο Θάνο, Παπανικολάου Χάρη, Μεϊδάνη Σπύρο, Χρήστου Θοδωρή, Δημητρίου Γιώργο, Δημητρίου Δημήτρη, Χρήστου Σπύρο και τη σύζυγό του Ξενοκώστα Χρυσούλα και τον Κόλλια Παναγιώτη.

Φωτογραφίες από τη συναυλία.
Όλες τις μέρες των εκδηλώσεων υπήρχαν τρεις εκθέσεις που επισκέφθηκε πολύς κόσμος!!! Ηπρώτη έκθεση είχε λαογραφικό χαρακτήρα και είχε θέμα «Απ’το στάρι στο ψωμί», η δεύτερη ήταν «έκθεση Ποίησης» και η τρίτη «έκθεση Φωτογραφίας».

Για τη λαογραφική έκθεση μας βοήθησαν: κυρίες που έφτιαξαν, προσέφεραν αλλά και έστησαν την έκθεση, ο φούρνος του Δελλή Γιώργου και του Μελισσάρη Νίκου, οι Μύλοι Μπόγρη, η Γεωπόνος Μάρία Μελισσάρη και ο Κάπρος Σωήριος (πρόεδρος του συλλόγου των εν Αθήναις Θεσπιέων «ο Θέσπις»), που προσέφερε φωτογραφίες από το παρελθόν σχετικές με το θέμα. 

Για την «έκθεση Ποίησης» ευχαριστούμε τους ποιητές ή «ποιητές»: Μελισσάρη Ξενοφών, Δημητρίου Αντώνη, Καλόγρηα Σωτήρη και Στάθη Κώστα.

Για την «έκθεση φωτογραφίας» ευχαριστούμε τους φωτογράφους: Δημητρίου Δημήτρη, Κάπρο Θάνο και Βασιλείου Μαρίνα.

Φωτογραφίες από τις εκθέσεις.


Τέλος… να σας εμπιστευθούμε ότι ο στόχος του «Δημόφιλου» φαίνεται να υλοποιείται σιγά σιγά. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που στο τετραήμερο αυτό συμμετείχαν, παρακολούθησαν, βοήθησαν, χάρηκαν, διασκέδασαν και κουράστηκαν παιδάκια από δύο ετών ως και οι παππούδες τους!!! Αυτό για μας είναι το πιο δυνατό χειροκρότημα για να συνεχίσουμε ό,τι κάνουμε! 
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!!!
Καλή σχολική χρονιά στα παιδιά και καλό χειμώνα!
ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.         

5 σχόλια:

απο διπλανο χωριο είπε...

Μπράβο.Συνεχιστε ετσι.

ΧΡΥΣΑ είπε...

ΜΠΡΑΒΟ. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

dp είπε...

Πολύ ωραία ήταν όλα!

Ανώνυμος είπε...

καλη δυναμη στα νεα παιδια που δινουν ζωη στο χωριο μας

Ανώνυμος είπε...

Στο Λεοντάρι να δούμε τι απολογισμό θα κάνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος. Ντροπή, και πάλι ντροπή. ναί ντροπή...