Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

Η συνέντευξη του Γιώργου Ντασιώτη στο PrasiaOnline

Σοβαρότερη πτυχή της κρίσης η κατάρρευση των αξιών
Γιώργος Ντασιώτης:"Γίνεται τιτάνιος αγώνας στον δήμο που αναγνωρίζεται"..

Σε μια εκ βαθέων αποκλειστική συνέντευξη στο PrasiaOnline  και τον Δημήτρη Κουκουράβα, ο Δήμαρχος Αλιάρτου και Γραμματέας της ΠΕΔ  κ.Γιώργος Ντασιώτης μιλά για την κρίση και πως αντιμετωπίζεται απο την κεντρική κυβέρνηση , αλλά και για το έργο που συντελείτε στον δήμο.

Ο συμπατριώτης* δήμαρχος Αλιάρτου αναφέρεται στην οικονομική κρίση ,μιλά για " κατάρρευση των αξιών " και "στην ηθική άμβλυνση που παρατηρείται στην κοινωνία μας" ,εκτιμά ότι χρειάζεται επαναπροσδιορισμός της εθνικής μας πορείας ενώ τονίζει τον "τιτάνιο αγώνα"που γίνεται στον δήμο.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του δημάρχου Αλιάρτου έχει ως εξής:

Κύριε Δήμαρχε, σας ευχαριστούμε για τη συνέντευξή σας στο PrasiaOnline. Η χώρα και οι πολίτες βιώνουν την πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία της μεταπολίτευσης για να μην πούμε κάτι περισσότερο. Πόσο αισιόδοξος είστε για το μέλλον;

Πράγματι  ζούμε μια πολύ δύσκολη συγκυρία. Βέβαια παρόμοιες καταστάσεις ή και πιο δύσκολες έζησαν οι παλαιότερες γενιές. Ωστόσο από την μεταπολίτευση και μετά θεωρήσαμε, ότι αφήσαμε πίσω τις δυσκολίες και μπήκαμε σε τροχιά ανάπτυξης. Αποδείχτηκε δυστυχώς ότι πήραμε λάθος δρόμο. Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος και πιστεύω πως όσοι ασκούν διοίκηση δεν μπορούν να μην είναι.Κατά συνέπεια πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε ,με πολλές δυσκολίες ,την οικονομική κρίση. Όμως η εκτίμησή μου είναι πως η σοβαρότερη πτυχή της κρίσης δεν είναι η οικονομική, αλλά η κατάρρευση των αξιών και η ηθική άμβλυνση που παρατηρείται στην κοινωνία μας και ως προς αυτό δεν είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα τα ξεπεράσουμε. Χρειάζεται επαναπροσδιορισμός της εθνικής μας πορείας και δεν μπορώ να δω πως θα γίνει αυτό... η συνέχεια στο PrasiaOnline.

Δεν υπάρχουν σχόλια: