Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

«Στο Δίστομο μεγάλωσα με το μοιρολόι των γιαγιάδων»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στη ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΑΜΑ

«Δούλευα βιομηχανικός εργάτης στην «Αλουμίνιον της Ελλάδος» από 20 ετών» λέει ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σταθάς. Γεννήθηκε το '75 στο Δίστομο. Είναι ο μοναδικός από τους 300 βουλευτές ο οποίος στα 38 του χρόνια έχει 4.500 βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα.

Εργάστηκε από 12 ετών σε αγροτικές εργασίες, στα 20 έγινε βιομηχανικός εργάτης. «Εκανα 15 χρόνια βάρδια» λέει, προσθέτοντας ότι γλίτωσε, με λίγα εγκαύματα, από θανατηφόρο εργατικό ατύχημα. Το 2010 είχε εκλεγεί πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς.

Εστειλε τους δύο αστυνομικούς, που δικαιούται, στο Αστυνομικό Τμήμα Αλιάρτου. Αρνήθηκε τη μετάταξη δημοσίων υπαλλήλων στο γραφείο του και το βουλευτικό αυτοκίνητο. Η βουλευτική του αποζημίωση μοιράζεται στο ΚΕΘΕΑ, στη «Στροφή» και ένα μέρος καλύπτει τις οικονομικές ανάγκες του κόμματος. Ο μισθός του από την «Αλουμίνιον της Ελλάδος» κατατίθεται στην οργάνωση για τα παιδιά με καρκίνο «Φλόγα».

Ο ίδιος λέει: «Νιώθω περήφανος ως πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου. Οι εθελοντές κατάφεραν να στήσουν κοινωνικό παντοπωλείο για ανθρώπους που πείνασαν. Οι γιατροί περιθάλπουν δωρεάν απόρους στο κοινωνικό ιατρείο, εκπαιδευτικοί κάνουν δωρεάν μαθήματα στο κοινωνικό φροντιστήριο και οι φαρμακοποιοί δίνουν φάρμακα στο κοινωνικό φαρμακείο. Οι πολίτες στη Λιβαδειά αποδεικνύουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους»...η συνέχεια στην Enet.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: