Σάββατο, 4 Μαΐου 2013

Να γιατί!

Ο τραμπουκισμός και η βλακεία ήταν πάντα παρούσα. Ζούσαν μέσα στους ΠΑΣΟΚους ή ΝΔκράτες, τους ΚΚΕδες και λοιπούς συγγενείς τραμπούκους της κάθε περιοχής. Ζούσε όπου το μυαλό και η παιδεία είναι ξένο σώμα.

Τον τελευταίο καιρό βρήκε μάλιστα και απόλυτη έκφραση. Τη Χρυσή Αυγή. Και μάλιστα τώρα εκφράζεται πιο έντονα και χωρίς ντροπή.

Γιατί τώρα;

Ρωτήσαμε έναν 75χρόνο συγχωριανό μας εάν είχε δει ποτέ αυτό που έγινε στη φετινή περιφορά του επιταφίου στις Θεσπιές. Απάντησε αρνητικά.

Γιατί έγινε τώρα; Η απάντηση είναι κοινή και στα δύο.

Γιατί ξεχειλίζει η φθήνια, ο τραμπουκισμός, η αμορφωσιά (όχι των πτυχίων), ο άξεστος και πρωτόγονος χαρακτήρας.

Η ιστορία: Ο παπάς της ενορίας επέλεξε μαζί με τους επιτρόπους (υποθέτω) μια συγκεκριμένη διαδρομή του επιταφίου για τους δικούς τους λόγους, ακόμη και αστείους, όπως το «περνάμε κάθε χρόνο από το σπίτι της τάδε γριάς, ας περάσουμε από τον άλλο δρόμο» ή «επειδή έχει σόι εκεί ο επίτροπος, θα περάσουμε από ‘κει».

Άσχετα με το γεγονός ότι το κάψιμο του Ιούδα είναι έθιμο που δεν πηγάζει απ’ τη χριστιανική ουσία, ο GMT δέχεται ότι καλώς ή κακώς το έθιμο παραμένει ζωντανό. Η λάθος ή μη επιλογή της διαδρομής δεν επιτρέπει σε κανέναν να δημιουργήσει αδιέξοδα ώστε να οδηγηθεί η πομπή στον δρόμο που θέλει ο καθένας. Χοντρό!... η συνέχεια στον GMT+7.

Δείτε ανάρτηση των ΘΕΣΠΙΑΚΩΝ με φωτογραφίες και βίντεο (2009):

Δεν υπάρχουν σχόλια: