Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

"Θεσπιέων Δρόμος"

Από τον «Δημόφιλο» πήραμε το παρακάτω e-mail και το δημοσιεύουμε:

Ο "Δημόφιλος" ήταν δίπλα στον κύριο Τετριμίδα Χρήστο και τον υποδέχτηκε θερμά στο χωριό μας, σε μια σεμνή εκδήλωση, υπό την αιγίδα του δήμου και τη συμπαράσταση των υπόλοιπων συλλόγων του χωριού μας (Εν Αθήναις Θεσπιείς, σύλλογος Γυναικών και Θεσπιακός). 

Ο κύριος Τετριμίδας κατάγεται από τις Θερμοπύλες και απ' όταν συνταξιοδοτήθηκε (αστυνομικός), ασχολείται με την ανάδειξη ιστορικών γεγονότων-δρόμων μέσω των πεζοποριών που κάνει. Μέχρι στιγμής έχει πανελλαδικά κατοχυρώσει τις διαδρομές "Λεωνίδα τρόπαιον", "Σπαρτιατών πορεία" και φέτος για πρώτη φορά "Θεσπιέων Δρόμος".

Η διαδρομή "Θεσπιέων Δρόμος" είχε διάρκεια τέσσερις μέρες.
πρώτη μέρα: Θερμοπύλες -Αμφίκλεια
δεύτερη μέρα: Αμφίκλεια -Λιβαδειά
τρίτη μέρα: Λιβαδειά -Αλίαρτος
τέταρτη μέρα: Αλίαρτος -Θεσπιές

Η συμμετοχή μας ήταν μόνο την τέταρτη μέρα και μπορεί να μην ήταν μεγάλη, ήταν όμως αρκετή για μια καλή αρχή που υπόσχεται καλύτερη συνέχεια!!!


Ευχαριστούμε και πάλι τον κύριο Τετριμίδα Χρήστο, τους κυρίους Κάπρο Σωτήριο και Κόλλια Νικόλαο πρόεδρο της Εταιρείας Βοιωτικών μελετών για τις ομιλίες τους, τον κύριο Δήμαρχο, τους αντιδημάρχους κύριο Αραπίτσα και κύριο Μαλέση, τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου, καθώς και όλους όσοι ήταν παρόντες.

1 σχόλιο:

Γιώργος Παρ. Λάντζας είπε...

Στη σημερινό ΒΗΜΑ, υπάρχει μια αναφορά σε παραπολιτική στήλη για τους 300 του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες: http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=515746&h1=true#commentForm

Εκεί και το σχόλιο μου:
Οι 300 και οι 700 |11:14
καλό μήνα Δεν ξέρω αν οι 300 Λακεδαιμόνιοι ήταν ακριβώς 300 αλλά ξέρω ότι μαζί τους ήταν 700 Θεσπιείς. Οι πρόγονοί μου δεν ήταν από αυτούς που έφυγαν! Έμειναν εκεί παρόλο που καμία εξουσία δεν τους το επέβαλε. Κι αν έρθετε στο χωριό μας, στις Θεσπιές Βοιωτίας, θα σας πουν τα μικρά παιδιά αναλυτικά τα ονόματα τους με πρώτο εκείνο του Δημόφιλου, τον γιο του Διαδρόμου που ήταν αρχηγός τους.

Παρακαλώ και πάλι τους νέους αλλά και τους γνώστες των γεγονότων για το άγαλμα των Θεσπιέων στις Θερμοπύλες να δουν και να διορθώσουν τις σχετικές λανθασμένες πληροφορίες που υπάρχουν στη wikipedia σχετικά με αυτό.
Όπως μπορείτε και σε επόμενο σχόλιο στο ίδιο κείμενο, ο αναγνώστης κακώς αναφέρεται στους . . . Πλαταιείς κι όχι στους δικούς μας Θεσπιείς.