Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

ΓΝ Θηβών- Οι Σκουριές της Βοιωτίας...

Όπως κάθε εκδήλωση παλιομοδίτικου κιτσαριού, τους είχε όλους. Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πολιτικάντηδες, πολιτικοί, παπάς κι νοματάρχης. Ο λόγος για τη συγκέντρωση που έγινε στην Πλατεία της Θήβας με θέμα την απαξίωση του Νοσοκομείου Θηβών.

Θλιμμένο ποτάμι ήταν ο κόσμος που περιτριγύριζε την εξέδρα απ’ την οποία εκφωνήθηκαν επικήδειοι προς τιμήν του αδικοχαμένου Νοσοκομείου. Σε πολλούς ήρθαν μνήμες απ’ τα εγκαίνιά του. Ήταν πιο νέοι όλοι τότε που προσπαθούσαν να χωθούν στο φόντο του Σημίτη για τις απαραίτητες φωτογραφίες. Δάκρυα κύλησαν απ’ τα μάτια. Νόμιζες το μεσημέρι της Τετάρτης ότι είχε βρέξει στο κέντρο της πόλης.

Τα χρόνια που πέρασαν μας χάρισαν μια πρωτοβάθμια περίθαλψη, αλλά και υποστήριξη για τις χιλιάδες κόσμου που μένουν στην περιοχή, που εργάζονται στη ΒΙΠΕ και που γηράσκουν περήφανα. Το κράτος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στέρησαν την πλήρη στελέχωσή του, την ώρα που τα ίδια κόμματα μιλούν για υπεράριθμους γιατρούς στη χώρα (απ’ τις μεγαλύτερες αναλογίες ανά 100 κατοίκους). Ξέρεις… Η Θήβα (πόσο μάλλον η Λιβαδειά) είναι μακριά απ’ την Αθήνα των 4 εκατ. και το… παιδί δεν θέλει μετάθεση εδώ. Όπως επίσης ξέρεις ότι το… παιδί για να σπουδάσει γιατρός σημαίνει ότι είχε χρήματα η οικογένειά του. Για να είχε χρήματα σημαίνει ότι κοινωνικά «μετράει», πράγμα που συνεπάγεται «γνωστούς» παντού… Η Θήβα είναι μακριά... η συνέχεια στον GMT+7.


Δεν υπάρχουν σχόλια: