Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

Πολιτικαντισμός του Ταρτούφου...


… αλλά και μπόλικος Ιησουιτισμός.

«Δεν κόβουμε τις συντάξεις», αλλά θα συνεχίσουμε στα κρυφά και όποτε θέλουμε, να ανεβάζουμε το ποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων, θα συνεχίσουμε να τους φορτώνουμε με χαράτσια, θα συνεχίσουμε να τους σπρώχνουμε σε υπηρεσίες υγείας επί πληρωμή μέχρι να στεγνώσουν εντελώς. Όμως, τη σύνταξη δε θα την κόψουν περαιτέρω.

«Δεν κόβουμε μισθούς», αλλά αφήνουμε τα καρτέλ να ανεβάζουν τις τιμές των προϊόντων τους όποτε θελήσουν, να μη μετακυλύουν στους καταναλωτές το κέρδος τους από τις μειώσεις του εργατικού κόστους, θα βάζουμε φόρο στο πετρέλαιο, θα φτάνουμε τη βενζίνη κοντά στα 2 ευρώ, θα χώνουμε χαράτσια, θα στηρίζουμε τους εκβιασμούς των τραπεζών στους δανειολήπτες, αλλά κατά τ’ άλλα δεν τίθεται θέμα περαιτέρω μείωσης των μισθών.

«Δεν κλείνουν τα βιβλιοπωλεία λόγω κρίσης», αλλά προφανώς είναι καθαρή σύμπτωση ότι ύστερα από 128 χρόνια λειτουργίας έκλεισε φέτος η «Εστία», ότι τα χρέη των βιβλιοπωλείων προς τους εκδοτικούς οίκους σέρνουν από πίσω τους πολλά μηδενικά, ότι αρκετοί εκδοτικοί οίκοι απολύουν προσωπικό, ότι η πτώση στην αγορά βιβλίων υπολογίζεται στο 35%. «Φταίνε αυτοί που δεν πάτησαν το πόδι τους σε βιβλιοπωλείο», όμως αυτοί που το πατούσαν το πόδι τους επί 128 χρόνια στην «Εστία», προφανώς τα τελευταία 2 χρόνια είπαν να το κόψουν το διάβασμα γιατί τους πείραζε. Καημένε!.. η συνέχεια στον ΚΑΡΤΕΣΙΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: