Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013

Προς ηλιθίους (ξέρουν αυτοί)


Οι ηλίθιοι είναι πειρασμός.
Θέτουν ανοήτως θέματα τα οποία ξέρεις πως είναι περιττό να απαντηθούν.
Από την άλλη δεν θέλεις να τα αφήσεις και αναπάντητα.
Ο ηλίθιος φυσικά δεν πρόκειται να καταλάβει.
Όμως καλό είναι να υπάρχει μία απάντηση, μια κι έξω, και ότι καταλάβουν κατάλαβαν.
Μία περιεκτική όσο μπορώ απάντηση για όλους τους ηλίθιους.

Προς ηλιθίους λοιπόν:

Είσαι ηλίθιος.
Δεν το λέω με μίσος ή για να σε προσβάλλω αν και καταλαβαίνω πως είναι προσβλητικό.
Θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω με όσο γίνεται πιο απλά Ελληνικά γιατί είσαι ηλίθιος.
Ξέρω, ελάχιστες πιθανότητες έχεις να το καταλάβεις, πόσο μάλλον να πάψεις να είσαι ηλίθιος αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, ίσως κάτι να ψυλλιαστείς, θα δείξει.

Είσαι ηλίθιος γιατί όταν κάποιος αμφισβητεί την αλήθεια σου θεωρείς πως είναι εναντίον σου, εχθρός σου, ανθέλληνας, βλάσφημος, αναρχικός, κουκουλοφόρος, αριστερούλης, άπλυτος, επίδοξος καταστροφέας της πατρίδας και του μικρού κόσμου που έχεις στο μυαλό σου.
  
Σου λέω πως η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά, του Κρανιδιώτη, του Βορίδη, του Γεωργιάδη και τόσων άλλων είναι μια ακροδεξιά παράταξη με όλα όσα αυτό συνεπάγεται.
Σου το αποδεικνύω με τα λεγόμενά τους, με τις πράξεις τους, τις προτεραιότητές τους, με το παρελθόν και το διαφαινόμενο μέλλον τους κι εσύ απαντάς "άπλυτε".
Δεν μπορείς να καταλάβεις που οδηγεί το φαινόμενο μιας ακροδεξιάς παράταξης στην εξουσία με την δική σου μεταξύ άλλων στήριξη, δεν έχεις αντεπιχειρήματα, δεν θέλεις καν να το ακούς αυτό, θυμώνεις και απαντάς με χαρακτηρισμούς.
Εκείνος που σου τονίζει το πρόβλημα γίνεται αντίπαλος, είναι πιο εύκολο έτσι.
Όχι να πείσεις, να πειστείς.
Να νιώσει ξανά άνετα μέσα στην αυταπάτη σου που κάποιος "άπλυτος" πάει να σου γκρεμίσει.
Δεν είναι ο συνομιλητής σου εχθρός, ούτε αντίπαλος, ούτε το να ανησυχεί για την άνοδο της ακροδεξιάς τον κάνει "αριστερούλη", εσύ είσαι ηλίθιος... η συνέχεια στον Gerogriniaris.


1 σχόλιο:

Θεσπιακά είπε...

Δεν συμφωνώ με το παραπάνω κείμενο παρότι αυτό είναι καλογραμμένο.
Οι οικονομικοί όροι, οι κοινωνικές συνθήκες και οι πολιτικοί συσχετισμοί προηγούνται, είναι η αιτία και είναι αυτοί που καθορίζουν το εποικοδόμημα, την κουλτούρα και τον τρόπο σκέψης των μαζών, η οποία είναι το αποτέλεσμα που έπεται και , φυσικά, με την σειρά της επηρεάζει διαλεκτικά την αιτία και όσα προηγούνται.
Μπορεί ο αρθρογράφος να έχει αγαθές προθέσεις αλλά συσκοτίζει τις πραγματικές αντιθέσεις που υπάρχουν σήμερα. Αυτές δεν είναι οι αντιθέσεις ανάμεσα στους έξυπνους και στους ηλίθιους αλλά είναι η αντίθεση του μεγάλου κεφαλαίου με την μισθωτή εργασία και , σήμερα, η αντίθεση της πολιτικής των κομμάτων των μνημονίων με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.
Ποιοι είναι οι συσχετισμοί στην ιδιοκτησία των ΜΜΕ στην πατρίδα μας σήμερα; Ποιοι είναι οι συσχετισμοί σε άλλους κρίσιμους θεσμούς και μηχανισμούς, οι οποίοι διαμορφώνουν και καθορίζουν εν πολλοίς την κοινή γνώμη; Αυτοί οι συσχετισμοί πρέπει να ανατραπούν από τον ελληνικό λαό και τα άλλα περί ηλιθίων πρέπει να χαρακτηρίζουν αυτούς που τα γράφουν, αν οι ίδιοι και όσοι τα αναπαράγουν δεν θέλουν να συσκοτίζουν την πραγματικότητα.
Π.Λ.