Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

ΚΕΠΒ Θήβας, τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης


Παρουσιαστήκαμε στην Θήβα στις 21/1/2013 σειρά 324 ΕΣΣΟ 13Α. Είχαμε την ατυχία να ενταχθούμε στην Γ' πυροβολαρχία της 2ης Μοίρας όπου διοικητής ήταν ο Χ. Α. και υπολοχαγός μοίρας ο Δ. Κ.

Οι εγκαταστάσεις της 2ης Μοίρας χτίστηκαν το 1968 όποτε αντιλαμβάνεστε τη συνθήκες διαβιώσεις επικρατούσαν. Απ' τις πρώτες ημέρες μας στην Θήβα άρχισαν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίσαμε μέχρι και το τέλος.

Στην πυροβολαρχία μας υπήρχαν 4 ουλαμοί και σε κάθε ουλαμό υπήρχαν 48 κρεβάτια, σύνολο 192. Για τους 192 στρατιώτες λοιπόν υπήρχαν 10 τουαλέτες εκ των οποίων λειτουργούσαν ΜΟΝΟ οι 5. Σκεφτείτε λοιπόν τι γινόταν σε αυτές τις 5, εκτός απ' την βρώμα υπήρχε και συνωστισμός τις περισσότερες φορές. Όσες απ' τις τουαλέτες που δεν λειτουργούσαν αντιμετώπιζαν θέμα με τα καζανάκια, γι' αυτό το λόγο και ένας φαντάρος απ' τον ουλαμό μας που ήταν υδραυλικός προσφέρθηκε να τις φτιάξει. Μάταια όμως, όσες φορές και εάν το είπαν, τα στελέχη με πρωτομάστορα τον κατά τα άλλα "ξηγημένο" διοικητή σφύριζαν αδιάφορα. Απ' την άλλη όμως όποτε προέκυπτε θέμα σε τουαλέτα του διοικητηρίου που στεγαζόταν στο ισόγειο της Β' πυροβολαρχίας καλούσαν άμεσα τον πρόθυμο συνάδελφό μας - υδραυλικό. Για τις καθαριότητες wc να συμπληρώσω πως δεν υπήρχαν ούτε γάντια, ούτε κάποιο χημικό καθαριστικό για απολύμανση, η όλη δουλειά γινόταν με νερό σκέτο και εάν ήσουν τυχερός μπορεί να έβρισκες γάντια από άλλον φαντάρο... η συνέχεια εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: