Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Παρεμβάσεις στο ιστορικό-πολύπαθο μονοπάτι Ανω -Κάτω Μαχαλά Θεσπιών

Ότι ξεκίνησε η Ανάπλαση του Μονοπατιού Άνω -Κάτω Μαχαλά στην Τ.Κ Θεσπιών του Δήμου μας, μας πληροφόρησε σήμερα με ένα λιτό δελτίο τύπου και πολλές φωτογραφίες το Γραφείο Ενημέρωσης του Δήμου και συνεχίζει:

«Το Μονοπάτι βρίσκεται στην καρδιά του χωριού και εξυπηρετεί πάρα πολλούς κατοίκους. Αυτή τη στιγμή κρίνεται απολύτως επικίνδυνο, για την ασφάλεια των κατοίκων.
Το έργο εκτελείται με πιστώσεις ΣΑΤΑ, με την ολοκλήρωση των εργασιών, σε λίγες μέρες, θα εξασφαλιστεί άνετη πρόσβαση, καθώς επίσης και αισθητική βελτίωση του κέντρου της ιστορικής κωμόπολης του Δήμου μας»

Καλές είναι ακόμα και αυτές οι μικρές εξωραϊστικές παρεμβάσεις στον τόπο μας. Επειδή όμως η ενημέρωσή μας από το δελτίο τύπου είναι ελλιπής, θα επανέλθουμε αφού ενημερωθούμε για το θέμα.
Θεωρούμε αναγκαίο προς το παρόν να επιστήσουμε την προσοχή των αρμοδίων να μην βλάψουν τουλάχιστον ορισμένα παραδοσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία του συγκεκριμένου τόπου και κυρίως να μην προξενήσουν ζημιά, αν δεν μπορούν να αναδείξουν ένα μνημείο της φύσης, το παλαιότερο δέντρο των Θεσπιών, την Μουριά του Δρίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: