Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Ιστορικές στιγμές στο Δημαρχείο του Λιτοχώρου


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου-Ολύμπου μετά από μια θυελλώδη  συνεδρίαση στις 20.11.2012, κάτω από την ασφυκτική πίεση της κοινωνίας και των πολιτών, οι οποίοι κατέκλυσαν  το Δημαρχείο, αναγκάστηκε ομόφωνα, να ανακαλέσει την απόφαση της ταφής των βιομηχανικών αποβλήτων στους πρόποδες του βουνού των θεών.
Οι πολίτες της Πιερίας, ενωμένοι, με μπροστάρηδες την «Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην  ταφή των βιομηχανικών αποβλήτων στον Όλυμπο» κατάφεραν να ανατρέψουν  μια σημαντική απόφαση . Μπράβο τους! 

Για το θέμα αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο τύπου:
«ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ!
Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη νίκη του πιερικού κόσμου στον αγώνα του κατά της απόθεσης αποβλήτων στο λατομείο του Λιτοχώρου! Χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα και τις δυνάμεις, αποδείχθηκε ότι όταν ο λαός ενώνεται, τότε μπορεί να πάρει την τύχη και τη ζωή του στα χέρια του και να καθορίσει αποφάσεις, κόντρα σε μεγαλοσυμφέροντα και μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις! Μέσα από σύσσωμες λαϊκές συνελεύσεις, κινητοποιήσεις, ενημερώσεις των πολιτών, δελτία τύπου και ανακοινώσεις, προσφυγή σε ένδικα μέσα, κατορθώθηκε μια μεγάλη νίκη: η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Δίου – Ολύμπου να ανακαλέσει την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του λατομείου και να μην ταφούν τα βιομηχανικά απόβλητα στους πρόποδες του μυθικού βουνού, του Ολύμπου!
Από την πλευρά μας ως ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ και ως πολιτική δύναμη που πάντα βρίσκεται μέσα σε αγώνες υπερασπιζόμενη τα δίκια του αγωνιζόμενου λαού, έχουμε να δηλώσουμε το εξής: οι αγώνες όσο δύσκολοι κι αν φαίνονται πάντα πρέπει να δίνονται! Ιδίως όταν αφορούν το μέλλον της πατρίδας μας και των πολιτών της! Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε, πάντοτε ενωτικά, τις μάχες για πραγματική δημοκρατία, αξιοπρέπεια, λαοκρατία, καλύτερη ποιότητα ζωής! Το δίκιο είναι με το μέρος των αγωνιζόμενων! Θα συνεχίσουμε να δίνουμε το δυναμικό παρόν σε κάθε αγώνα αυτοκαθορισμού της μοίρας μας και της ζωής μας!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!
ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

                                          Eπιτροπή περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Πιερίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: