Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

MIA ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΣΙΩΠΗΘΗΚΕ


Στην Χαλκιδική γίνεται ένας τιτάνιος αγώνας των κατοίκων της περιοχής εναντίον των πολυεθνικών εταιριών εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων του ντόπιου χρυσού, ο οποίος, όπως και πολλοί άλλοι αγώνες του λαού κρατήθηκε στο σκοτάδι της ενημέρωσης. Παραθέτουμε   τρεις  φωτογραφίες από την προχθεσινή μεγαλειώδη διαδήλωση, για να λάμψει η  αλήθεια την οποία τα κανάλια επιμελώς  απέκρυψαν,  και η οποία ήταν πάνδημη, ενωτική και ειρηνική.  

Αφορμή της αποτέλεσε η εκδήλωση συμπαράστασης στις  25 Οκτωβρίου 2012, που είχε ορισθεί η δίκη με την αυτόφωρη διαδικασία, στους 14 αγωνιστές, οι οποίοι είχαν συλληφθεί σε πρόσφατες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 14 Φεβρουαρίου 2013. Στις 10 π.μ. ξεκίνησε από την Ιερισσό ένα ατελείωτο κονβόϊ αυτοκινήτων από κατοίκους της Ιερισσού, Ουρανούπολης, Αμμουλιανής, Ν. Ρόδων, ενώθηκε στην συνέχεια με τους κατοίκους της Μ. Παναγίας, της Αρναίας κ.λ.π.

Σε σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι:  «Στα δικαστήρια έγινε το αδιαχώρητο. Η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν γεμάτη, όπως και ο χώρος έξω από την αίθουσα. Μετά την αναβολή που δόθηκε από το Δικαστήριο, το πλήθος του κόσμου έκανε πορεία στους δρόμους του Πολυγύρου. Ήταν στην κυριολεξία ένα πολύβουο ανθρώπινο ορμητικό ποτάμι το οποίο εκπήγαζε κυριολεκτικά και μόνο από την Β. Χαλκιδική, και αφιερώνεται σε όλους εκείνους που θέλουν να παραπληροφορούν και να ισχυρίζονται ότι τις διαδηλώσεις τις κάνουν ξενόφερτα στοιχεία, και ότι στην Β. Χαλκιδική αντιδρά μια μικρή ομάδα ψευτο-οικολόγων. Εντύπωση προξένησε το γεγονός ότι την μεγαλειώδη διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Χαλκιδικής δεν την κάλυπτε κανένα τοπικό κανάλι!!! Ας δουν, λοιπόν, οι Χαλκιδικιώτες τι ενημέρωση τους παρέχουν και για ποιους δουλεύουν.»

                                                 Από http://antigoldgreece.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: