Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Και όμως, οι λαοί πρέπει να ξεσηκωθούν

Η αφίσα της Ενωμένης Αριστερής
 Συμμαχίας της Ιρλανδίας
Σε ανακοίνωσή της η Κ.Ο. Θήβας του ΚΚΕ αλλά και ο Ριζοσπάστης καταγγέλλουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για παραποίηση και χρήση  φωτογραφίας από κινητοποίηση των μελών του ΚΚΕ στην διπλανή  αφίσα για εκδήλωση....στην Ιρλανδία με ομιλητή τον βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά.  Προσάπτει μάλιστα στον βουλευτή πολλά κοσμητικά περί έλλειψης ήθους κλπ. και του σέρνει τα εξ αμάξης.

Η διευκρίνιση δόθηκε από την Ενωμένη Αριστερή Συμμαχία της Ιρλανδίας, ήταν ενωτική, αυτοκριτική με τρόπο που αρμόζει σε κάθε αριστερό πολίτη και κόμμα, αναγνώρισε το λάθος,  δεσμεύτηκε να διασφαλίσει ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο, υπογράμμισε την αλληλεγγύη της με τους αγώνες του εργαζόμενου Ελληνικού λαού και είναι η εξής:

“Η Ενωμένη Αριστερή Συμμαχία θα ήθελε να ζητήσει ανεπιφύλακτα συγγνώμη, στους συντρόφους της στο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ και στο ΚΚΕ για την δυσαρέσκεια και για τη σύγχυση που προκλήθηκε από τη χρήση παραποιημένης φωτογραφίας, η οποία απεικονίζει διαμαρτυρία του ΚΚΕ και η οποία χρησιμοποιήθηκε      σε     αφίσες     για    την     διαφήμιση   της δημόσιας συνάντησης με ομιλητή τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Γιάννη Σταθά, στο Δουβλίνο στις 19 Οκτωβρίου. Η χρήση της παραποιημένης φωτογραφίας ήταν ένα σοβαρό λάθος που έχει ευλόγως προκαλέσει σύγχυση και δυσαρέσκεια.
Η πρωτότυπη φωτογραφία από πρόσφατη
 κινητοποίηση του ΚΚΕ 

Η Ενωμένη Αριστερή Συμμαχία θα ήθελε να διευκρινίσει ότι αυτό το λάθος είναι αποκλειστική ευθύνη της Ενωμένης Αριστερής Συμμαχίας, καθώς ούτε ο κ. Γιάννης Σταθάς, ούτε άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, είχαν δει την αφίσα πριν λάβει χώρα η συνάντηση.

Αναγνωρίζοντας το λάθος, η Ενωμένη Αριστερή Συμμαχία δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Η Ενωμένη Αριστερή Συμμαχία υπογραμμίζει την αλληλεγγύη της με τους αγώνες του εργαζόμενου Ελληνικού λαού, κατά των σκληρών μέτρων λιτότητας που επιβάλλονται από την Τρόικα και την Ελληνική Κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: