Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012

Ανατριχίλα...

Όταν λέμε όλοι, εννοούμε ΟΟΟΛΟΙ!! Ελάτε ρε παιδιά να οργανωθούμε να κάνουμε μια @αλακία της προκοπής!!

2 σχόλια:

Έρμος Καστριώτης είπε...

Η Λιάνα Κανέλη ήδη ζήτησε -πολύ σωστά- από την ΕΣΗΕΑ να παρέμβει για την εξευτελιστική μεταχείριση των δημοσιογράφων και των τεχνικών τύπου από την φασιστική ομάδα ΧΑ.

Προφανώς όμως, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι του Τύπου πρέπει να περάσουν από κάποιο σεμινάριο της ΕΣΗΕΑ και να γνωρίζουν το ποια είναι τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις τους.

Δηλαδή, όταν κάποιος φορέας αναγγέλλει την ανοικτή ενημέρωση των πολιτών μέσω του Τύπου, είναι ο φορέας που πρέπει να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του Τύπου και όχι το αντίστροφο. Μάλιστα πρέπει να εξασφαλίσει (ο φορέας) την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση και πλήρη διευκόλυνση των δημοσιογράφων.

Επίσης ο φορέας είναι υποχρεωμένος να μην κάνει διακρίσεις στο ποιος δημοσιογράφος θα παρευρεθεί και ποιος όχι. Αυτό απαιτεί η Δημοκρατία κι όσο κι αν είναι ενοχλητικό για τους ΧΑ, πρέπει να υποχρεωθούν να ακολουθούν τους κανόνες της. Και οι δημοσιογράφοι έχουν έναν ρόλο σε αυτό.

Τέλος, τον αρχηγό της συγκεκριμένης οργάνωσης, μπορούν τα μέλη να τον σέβονται αλλά ο σεβασμός αυτός δεν μπορεί να επιβληθεί σε άλλους εκτός οργάνωσης, όπως οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι. Άλλωστε ο σεβασμός είναι κάτι που κερδίζεται και δεν επιβάλλεται. Αυτό θα έπρεπε κάποιος απ’ όλους να το εξηγήσει στο ξυρισμένο όργανο της χρυσαυγίτικης τάξης, ασχέτως του ότι το όργανο δεν θα ήταν μάλλον σε θέση να το αντιληφθεί.

Το ότι τα συγκεκριμένα ΧΑ άτομα είναι εντελώς ανασφαλή και με ιδιαίτερα χαμηλό άι κιού –κι ευτυχώς για μας- φαίνεται από την σύγκριση της χθεσινής στάσης τους με την αντίστοιχη στάση των γνήσιων χιτλερικών και φασιστών του μεσοπολέμου όπου η γαλιφιά και το σχεδόν δουλικό γλείψιμο δημοσιογράφων κι ανθρώπων του πνεύματος είχε δυστυχώς αποτέλεσμα.

Πάντως, προσωπικά, θα περίμενα μια πιο αξιοπρεπή στάση από τους δημοσιογράφους κι όχι μια τέτοια εύκολη φοβισμένη υποταγή στα βίτσια του Μιχαλολιάκου. Τι να κάνουμε, είναι κι αυτό στις δυσκολίες του επαγγέλματος.

Έρμος Καστριώτης είπε...

και η απάντηση:

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231194847