Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ: ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ - ΛΑΣΤΙΧΟ

Η Λαϊκή Συσπείρωση, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τον απαράδεκτο ρόλο της Τοπικής Διοίκησης όσον αφορά την εφαρμογή και επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

………Η ανώνυμη εταιρεία των Δήμων Θήβας, Τανάγρας και Αλιάρτου, για να καλύψει εργαζόμενους στο ΧΥΤΑ με συμβάσεις έργου που απολύονται (λήγουν οι συμβάσεις τους), έκανε διαγωνισμό για να βάλει εργολάβο. Συγκεκριμένα, προκήρυξε τέσσερις πρόχειρους διαγωνισμούς για ισάριθμες εργολαβίες των τεσσάρων, τεσσάρων, τεσσάρων και τριών θέσεων εργασίας η καθεμία, με επτάμηνη διάρκεια. Μάλιστα, παρέκαμψε τον ΑΣΕΠ και ζήτησε να της γνωστοποιήσει ο εργολάβος εκ των προτέρων  ποιους ακριβώς ανθρώπους θα απασχολήσει…, τόσο «αξιοκρατικά».

Η εξέλιξη αποτελεί κομμάτι των νέων αντιδραστικών συνθηκών εργασίας που ετοιμάζονται να υλοποιήσουν οι βιομήχανοι και οι κυβερνήσεις τους. Στο όνομα των αναγκών, των Μνημονίων και διαφόρων άλλων. Στο όνομα των συμφερόντων των μονοπωλίων και του κράτους τους λέμε εμείς.

Αυτή η κατάσταση δεν είναι μονόδρομος, θα φαίνεται σαν τέτοια στο βαθμό που οι εργαζόμενοι και ο λαός δε σηκώνουν το ανάστημά τους. Στο βαθμό που δεν ξεπερνάνε το φόβο και την τρομοκρατία που τους καλλιεργούν.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς να βάλουν πλάτη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για τη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους με πλήρη δικαιώματα. Η διέξοδος βρίσκεται στη συγκρότηση μιας μαζικής λαϊκής συμμαχίας, αποφασισμένης να ανατρέψει τη σημερινή εξουσία των μονοπωλίων.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης:  Αντώνης Τουλουμάκος (Θήβας), Λάζαρος Κολλιγιάννης (Θήβας),  Βαγγέλης Ξένος (Τανάγρας), Γιάννης Κλεφτογιάννης (Αλιάρτου) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: