Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Συμβουλές προς νέους…

Μάγκες ήρθε η ώρα να πιάσετε τα «γιοφύρια»… Πρέπει δηλαδή να σηκωθείτε από την καρέκλα της καφετέριας και να πάτε, για καφέ πάλι, στο διπλανό τραπέζι ή σε άλλη καφετέρια που συχνάζει ο Ερμόλαος και άλλοι μεσήλικες ή πιο ηλικιωμένοι.
Το μεγαλύτερο τμήμα του εκλογικού σώματος, αλλά και το πιο σκληροπυρηνικό, δεν είναι άλλο από το ηλικιακά άνω των 40. Δυσκολεύεται πολύ περισσότερο σε κάθε αλλαγή. Γίνεται συναισθηματικά και διανοητικά πιο δυσκίνητος ο εν τη ηλικία ταύτη, ως προς τις αντιδράσεις του και την αποδοχή αυτής της αλλαγής.
Ακόμα και αν επιβάλλονται οι αλλαγές αυτές από τις συνθήκες. Ακόμη και αν οι δρόμοι της σκέψης οδηγούν σε μια πορεία πιο συγκεκριμένη, εκείνοι αρνούνται να πάνε μέχρι τέλους μια νέα επιλογή.
Δεδομένου ότι η Μνημονιακή πτέρυγα των κομματικών επιλογών στηρίζει τη χρεοκοπία των νέων και των συνταξιούχων, πρέπει και οι νέοι να πάρουν τα μέτρα τους. Με άλλα λόγια, η 4ωρη εργασία με μισθό (στο χέρι) €225 τον μήνα δεν ανοίγει προοπτική, αλλά είναι επαρκής για τη βενζίνη ή το εισιτήριο ώστε να πάει κάποιος σε αυτήν τη δουλειά, αλλά και να πληρώσει το φόρο εισοδήματος που αντιστοιχεί σε αυτόν… η συνέχεια στον GMT+7.

Δεν υπάρχουν σχόλια: