Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Δελτίο τύπου για το Κέντρο Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία του Δήμου Αλιάρτου

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 14-3-2012, μεταξύ του Δημάρχου κου Ντασιώτη Γεωργίου  και της αναπληρώτριας Δ/ντριας του Κέντρου Υγείας κας Καφαντάρη Βασιλικής, υπήρξε πλήρης και κατατοπιστική ενημέρωση για τα προβλήματα  που αντιμετωπίζει, τόσο το Κ.Υ. ,όσο και τα περιφερειακά ιατρεία που από σήμερα σταμάτησαν την συνταγογράφηση, λόγω έλλειψης των ανάλογων υποδομών που το Υπουργείο Υγείας δεν φρόντισε να προμηθεύσει, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι πολίτες.
Η κα Καφαντάρη έθεσε υπόψη του Δημάρχου υπόμνημα των γιατρών του Κ.Υ. στο οποίο περιγράφεται η αναλγησία του κράτους, που νομοθέτησε ουσιαστικά τον εξοβελισμό των ασθενών στον καιάδα. Ζήτησε δε την συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής στην ανάδειξη αυτών των ζητημάτων, καθώς και την βοήθεια στην επίλυση των προβλημάτων των περιφερειακών ιατρείων.
Ο Δήμαρχος αναπτύσσοντας την θέση της Δημοτικής Αρχής, η οποία αντανακλά και στο κοινό αίσθημα των δημοτών, διαβεβαίωσε πως δεν μπορούμε να δεχτούμε για το Κέντρο Υγείας της Πόλης μας, τίποτα λιγότερο από την υφιστάμενη κατάσταση. Το μόνο το οποίο συζητούμε είναι η αναβάθμισή του και προς τούτο θα κάνουμε ότι χρειαστεί. Δεσμεύτηκε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι θέμα στην ημερήσια διάταξη με προσκεκλημένους τον Δ/ντή και τους γιατρούς, προκειμένου να  ενημερωθεί το σώμα και οι πολίτες και να αποφασιστούν οι απαραίτητες δράσεις... η συνέχεια στα ΘΕΣΠΙΑΚΑ δελτία τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: