Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

Αποκλειστική συνέντευξη μητέρας από τα Γιάννενα της οποίας ο γιός διαμαρτυρόμενος μούντζωσε τους επίσημους


Συγκλονισμένη είναι σήμερα η κοινή γνώμη από όσα έγιναν στη παρέλαση στα Γιάννενα. Σημαιοφόροι έβριζαν τους επίσημους, μαθητές μούντζωναν τις αρχές του τόπου. Ένας από τους μαθητές που μούντζωσαν τους επίσημους ήταν και ο γιός σας Θέλω να σας κάνω μερικές ερωτήσεις για να ενημερώσουμε τον κόσμο.

1.Πόσο χρόνων είναι ο γιός σας; Περιμένατε αυτή την ενέργεια του;

Είναι 17. Η αλήθεια είναι ότι είχε ξανά εκφράσει τη διάθεση του να διαμαρτυρηθεί στη παρέλαση τις 28ης Οκτωβρίου. Η πρόθεση του σχολειού τότε  ήταν να κατεβάσει ο σημαιοφόρος την ελληνική σημαία περνώντας από τους επισήμους και να μουντζώσουν τους επισήμους. Η συμβουλή μου ήταν ότι η σημαία πρέπει να μένει πάντα ψηλά και να σέβεται το σύμβολο στο οποίο οι πρόγονοι του έχυσαν αίμα. Επίσης επισήμανα 'ότι η κίνηση της μούντζας δεν είναι δείγμα πολιτισμένης αντίδρασης. Σε εκείνη τη παρέλαση έκλιναν την Κεφαλή προς την αντίθετη πλευρά.
Όχι. Δεν περίμενα αυτή την ενεργεία του σήμερα. Θεώρησα ότι τον είχα πείσει για το τι είναι πολιτισμένη διαμαρτυρία στην συζήτηση που........
είχαμε για την προηγούμενη παρέλαση. Ήξερα ότι θα είχε τη διάθεση να διαμαρτυρηθεί αλλά η πράξη του με προβληματίζει. Όχι η πράξη της διαμαρτυρίας σαν πράξη γιατί στόχος μου ήταν να του αναπτύξω κριτική σκέψη από την πρώτη μέρα της ζωής του.
Δεν παροτρύνω ούτε αποτρέπω τη διάθεση του να διαμαρτυρηθεί. Ρόλος μου ως γονέας πιστεύω είναι να του διδάσκω ελεύθερη σκέψη και πολιτισμό. Αυτό που πραγματικά με προβληματίζει είναι ότι  μούντζα για μένα δεν μπορεί να αποτελεί στοιχείο πολιτισμένης διαμαρτυρίας αλλά ταυτόχρονα δεν ξέρω κατά πόσο η σκέψη μου είναι υποκριτική όταν μπορεί να μη το έκανα αλλά στη σκέψη μου την έχω. Είναι πιστεύω κάτι Έλληνες αισθανόμαστε αυτή την περίοδο... η συνέχεια της συνέντευξης στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: