Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

Διεθνής Αντιπροσωπεία Αλληλεγγύης στον Αγωνιζόμενο Ελληνικό Λαό


Διήμερη επίσκεψη την Τρίτη και Τετάρτη (28 και 29/2) πραγματοποιεί στην Αθήνα διεθνής αντιπροσωπεία ακτιβιστών από κοινωνικά κινήματα και συνδικάτα της Ευρώπης. Σκοπός της διεθνούς αντιπροσωπείας είναι να εκφράσει την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών κινημάτων στον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό καθώς και και την αντίθεση τους στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Άλλωστε οι συμμετέχοντες  σε αυτή πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις της διεθνούς μέρας δράσης "Είμαστε όλοι Έλληνες".
Τη διεθνή αντιπροσωπεία αλληλεγγύης αποτελούν 20 άτομα από Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία  και Βέλγιο και οργανώσεις όπως οι ATTAC Γαλλίας και Γερμανία, τα συνδικάτα  CNE, SUD και FSU, η Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Global Project, η Διεθνής Επιτροπή για την Κατάργηση του Χρέους, το European Alternatives,  το Transform Europe κ.α.
Την Τρίτη  28/2 στις 11:00 οι διεθνείς θα επισκεφτούν  τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας στο χώρο του εργοστασίου.
Στις 13:30 θα δώσουν συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ Σεπτεμβρίου 48β, 2ος όροφος).
Στις 20:00 μέλη της αντιπροσωπείας θα μιλήσουν σε ανοιχτή εκδήλωση στο Στέκι Μεταναστών-Κοινωνικό Κέντρο (Τσαμαδού 13, Εξάρχεια, α όροφος).
Την Τετάρτη 29/2 οι διεθνείς θα συμμετάσχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συνδικάτων. Και τις δύο μέρες της παραμονής τους στην Αθήνα θα συναντηθούν με εκπροσώπους κινημάτων, συνδικάτων και οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: