Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

ΦΕΤΟΣ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ “Ο ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ” ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΜΑΣ

Αγανακτισμένοι Θήβας

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ

Στην βάρβαρη εποχή των μνημονίων – της Τρόϊκα – της τρομοκρατίας του χρέους – των ψευδοδιλλημάτων “€υρώ ή δραχμή;” – της εμπορευματοποίησης των πάντων – της αμφισβήτησης κάθε κοινωνικού δικαιώματος:

ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ

 Ζωντανεύουμε τους δεσμούς αλληλεγγύης

 Αναδεικνύουμε τις πραγματικές μας ανάγκες κόντρα στον άκρατο καταναλωτισμό και τις πλασματικές «ανάγκες» που δημιουργεί

 Ανταλλάσσουμε μεταξύ μας χρήσιμα αγαθά , χωρίς τη μεσολάβηση αγοραπωλησίας , χρημάτων και φόρων

 Μαθαίνουμε τα παιδιά μας να εκτιμούν τα παιχνίδια σαν πηγή χαράς, ακόμη κι αν είναι από δεύτερο χέρι μακριά από τη λογική «μιας χρήσης» του Jumbo

 Προωθούμε στην πράξη τη λογικής της επαναχρησιμοποίησης – ανακύκλωσης και όχι της συσσώρευσης - αχρήστευσης των αγαθών

Ελάτε να ανταλλάξoυμε τα αχρησιμοποίητα από εμάς αλλά χρήσιμα σε άλλους αγαθά μας. Η ανταλλακτική αγορά είναι μια ιδέα που προωθεί τις πρακτικές του μοιράσματος και της ανταλλαγής ως μέσο για την κάλυψη των ανθρώπινων αναγκών.

Είναι ένας τρόπος να κάνουμε άμεση και χειροπιαστή την έννοια της αλληλεγγύης βάζοντας ως πρωταγωνιστή τον άνθρωπο με τις πραγματικές του ανάγκες, αντίθετα από την οικονομική πρακτική των αχρήστων καταναλωτικών προϊόντων που προωθούνται όταν κυριαρχεί ως μοναδική αξία το κέρδος. Φέτος δεν χρειάζονται χρήματα για να πάρουμε δώρα και να χαρούμε!!

Φέρνουμε λοιπόν οτιδήποτε είναι σε καλή κατάσταση αλλά δεν μας χρειάζεται:

είδη διατροφής (όσα δεν απαιτούν συντήρηση), ρούχα (πλυμένα και σιδερωμένα), παπούτσια, βιβλία, παιχνίδια, μικροαντικείμενα και μικροσυσκευές.

Δεν αδειάζουμε τις αποθήκες μας από αυτά που πιάνουν χώρο!

Προσφέρουμε ότι θα χαρίζαμε στους φίλους και συγγενείς μας.

Πρόγραμμα: 13.οο΄΄ μ.μ. – 20.οο΄΄ μ.μ.

• Συγκέντρωση και ανταλλαγή αγαθών

• Συγκέντρωση χρημάτων ως αλληλεγγύη στον ηρωϊκό αγώνα των απεργών της Χαλυβουργίας

• Ανακύκλωση υλικών και συσκευασιών

Το «ανταλλακτικό παζάρι» θα πλαισιωθεί με ζωντανή μουσική και χριστουγεννιάτικα κεράσματα!!!!

1 σχόλιο:

GMT είπε...

Αν και δεν θέλω να χαλάσω το πνεύμα της ανάρτησης, θέλω να πω ότι ΝΑΙ θα γίνουμε ο Άι Βασίλης του διπλανού μας. Θα μπαίνουμε από την καμινάδα του σπιτιού του. Απλώς για να πάρουμε.