Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011

Για το Στρατηγικό Σχέδιο του Δήμου μας ρε γαμώτο!

Δυστυχώς δεν είμαι μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης κι έτσι δεν θα είμαι εκεί την Δευτέρα το απόγευμα όταν θα γίνει η συζήτηση για το λεγόμενο Επιχειρησιακό Σχέδιο (ΕΣ για συντομία στα επόμενα) του Δήμου μας.

Διάβασα όμως το κείμενο και θέλω να συζητήσω μαζί σας τις παρατηρήσεις μου και τα σχόλια μου για το θέμα αυτό. Πιθανόν οι απόψεις αυτές να είναι χρήσιμες και μετά την Δευτέρα, οπότε με το σκεπτικό αυτό θα συνεχίσω.

Η όλη εργασία, από ότι κατάλαβα, ξεκίνησε τον Αύγουστο και παρόλα αυτά ολοκληρώθηκε σε ένα μήνα! Οπότε πρέπει να κριθεί με επιείκεια και κυρίως με θετικό τρόπο. Δηλαδή πρέπει να αποτελέσει απαρχή ενός ουσιαστικού προβληματισμού όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών και φορέων. Άλλωστε νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος προσπαθεί να ετοιμάσει κάτι τέτοιο, οπότε με όσα ακολουθούν θέλω να συμβάλλω στον προβληματισμό των συμπολιτών και δεν έχουν επικριτικό και απορριπτικό χαρακτήρα.

Στο κάτω-κάτω το να διατυπώνω την άποψη μου –ναι, έστω και μέσω του ΕΡΜΟΥ ΚΑΣΤΡΙΩΤΗ- το θεωρώ ελάχιστη πολιτική μου υποχρέωση.

Οι κοινωνικοί φορείς και μάλιστα οι Δήμοι, δεν λειτουργούν όπως οι επιχειρήσεις οπότε και δεν είναι δυνατόν να διοικούνται όπως οι ιδιωτικές, κυρίως, επιχειρήσεις. Το θέμα αυτό είναι τεράστιο αλλά θεωρώ αναγκαίο να το θίξω διότι είναι της μόδας η γενική, εντελώς μηδενιστική, κριτική του Δημόσιου Τομέα και μάλιστα των δημοσίων υπαλλήλων: το θέμα είναι πως ο δημόσιος τομέας θα είναι παραγωγικός, δηλαδή θα εξυπηρετεί τους πολίτες χωρίς να τους ταλαιπωρεί και θα βοηθάει την ανάπτυξη χωρίς «γρηγορόσημα» και τα «καττίς» στους διάφορους επιτήδειους ανευθυνο-υπέυθυνους.
 
η συνέχεια στον ΕΡΜΟ ΚΑΣΤΡΙΩΤΗ

2 σχόλια:

Πάνος Λάμπρου είπε...

Φίλε Έρμο Καστριώτη. Θαυμάζω το κουράγιο σου όχι μόνο να διαβάσεις το μερικών εκατοντάδων και πλήρες νεολογισμών, σύμφωνα με γνωστά πρότυπα που συσκοτίζουν την ζωή, πρόγραμμα της επόμενης τριετίας του Δήμου αλλά και να συντάξεις ένα ολόκληρο κείμενο τόσο εύστοχο και τεκμηριωμένο. Εκτός των άλλων, με την κίνησή σου αυτή μας επαναφέρεις στην τάξη, δηλαδή στα καθημερινά, στα τετριμμένα, τα οποία κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε εξ αιτίας της εντάσεως που προέρχεται από την αντικοινωνική επίθεση στο βιοτικό επίπεδο του λαού και εξ αιτίας των εξελίξεων της πολιτικής επικαιρότητας του τελευταίου καιρού.

Διάβασα και γω το κείμενο του προγράμματος του Δήμου και αλλοίμονο, εκτός από τις σημαντικές παραλείψεις από τις οποίες πάσχει, όχι μόνο αυτή που σωστά επισημαίνει ο GMT, με δυσκολία κατάλαβα ποιόν Δήμο αφορούσε. Κινείται σε εντελώς διαφορετική, να μη πω αντίθετη, κατεύθυνση από αυτή που θα έπρεπε να κινείται σύμφωνα με τις προεκλογικές εξαγγελίες του πλειοψηφούντος συνδυασμού.

Θεωρώ πολύ εύστοχη την παρατήρησή σου που αποτελεί και την ουσία της δικής μου άποψης. Ότι δηλαδή «Η επιβίωση των δημοτών, για παράδειγμα, και η ενίσχυσή τους στις παραγωγικές τους προσπάθειες μου ακούγεται πιο «στρατηγικό» και «επιχειρησιακό» από το ογκώδες πόνημα. Η στρατηγική στόχευση σαφώς και ξεπερνά την τριετία εκτός εάν ως υποχθόνιος «στρατηγικός στόχος» αλλά απολύτως θεμιτός, έχει οριστεί η επανεκλογή της σημερινής Δημοτικής αρχής, αλλά τότε μιλάμε για άλλα πράγματα».

Αν όμως, οι διοικούντες τον δήμο διάλεξαν ή αναγκάστηκαν να διαλέξουν μετά την εκλογή τους να μιλάνε άλλη γλώσσα και για άλλα πράγματα, τότε και μεις, Έρμε Καστριώτη, ας πούμε και κυρίως ας κάνουμε άλλα πράγματα….Απλό…

Πάνος Λάμπρου

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά καλα,αλλα η διαβούλευση σημαίνει προτάσεις τις οποίες όμως δε βλέπω.εξάλλου διάβασα ότι το τελικ σχέδιο θα γίνει μετά την συνεδρ´ιαση της επιτροπής και την αξιολόγηση των ερωτηματολογιων των δημοτών.