Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

Ξεσηκώνονται για το «χαράτσι» του ΕΛΓΑ!

<> 
<>
 
Με οργανωμένη και συντονισμένη αγωνιστική δράση σε όλη τη χώρα απαντούν οι μικρομεσαίοι αγρότες στην απόφαση της κυβέρνησης να τους επιβάλει, με το νέο νόμο που ψήφισε, «βαρύ χαράτσι» για την ασφάλισή τους στον ΕΛΓΑ!

Την πρωτοβουλία πήρε η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ, στη συνεδρίασή της, το περασμένο Σάββατο, στη Λάρισα, κηρύσσοντας την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Μάη, Μέρα Πανελλαδικής Δράσης ενάντια στη φοροεισπρακτική επιδρομή του ΕΛΓΑ. Στο πλαίσιο αυτό, Γραμματείες της ΠΑΣΥ, Ομοσπονδίες, Αγροτικοί Σύλλογοι, Επιτροπές Αγώνα σε όλη τη χώρα αποφασίσουν και προετοιμάζουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα πάρουν διάφορες μορφές.

Με τον αγώνα τους, οι αγρότες θα δηλώσουν την απόφασή τους να μην υποταχθούν στον εκβιασμό της κυβέρνησης και να μην υπογράψουν τη σχετική δήλωση εξουσιοδότησης για το «χαράτσι» του ΕΛΓΑ και θα απαιτήσουν:

Να παγώσουν οι διαδικασίες για το «χαράτσι» και, για φέτος, να ισχύσει μεταβατικό στάδιο, που το ύψος της ασφαλιστικής εισφοράς να ανέρχεται στα περσινά επίπεδα. Να μην ισχύσει ο νόμος - έκτρωμα.

ΕΛΓΑ, κρατικό φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα αποζημιώνει στο 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους.

Υπόμνημα μ' αυτό το αγωνιστικό, διεκδικητικό πλαίσιο κυκλοφορεί για υπογραφή μέσα στους αγρότες και, ήδη, το έχουν υπογράψει χιλιάδες - μόνο στο νομό Ημαθίας έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 3.000 υπογραφές - ενώ, χτες το μεσημέρι, αγρότες της Σκύδρας έκαναν διάβημα διαμαρτυρίας στην ΕΑΣ Γιαννιτσών, καταγγέλλοντας την άρνησή της να παραλάβει από τους παραγωγούς τη Δήλωση Ενιαίας Ενίσχυσης, αν δε συνυποβάλουν μαζί και τη Δήλωση για τον ΕΛΓΑ.

Για την προετοιμασία της πανελλαδικής κινητοποίησης στις 18 Μάη, πραγματοποιούνται συσκέψεις και άλλες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Στη Θεσσαλία, συσκέψεις οργανώνουν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών. Στη Λάρισα, έγινε, ήδη, στην Αγιά που ήταν πολύ μαζική, την Παρασκευή, ο Τύρναβος, στην Καρδίτσα, το Σάββατο στη Μητρόπολη και την Κυριακή στη Ματαράγκα και τη Δευτέρα στο Μεγαλοχώρι.

πηγή: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: