Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

Ελληνες δικηγόροι: «Μιλάμε μόνο με τον υπουργό Δικαιοσύνης»

Αρνούνται να συναντηθούν με την Τρόικα οι Ελληνες δικηγόροι. Δεν την «αναγνωρίζουν ως θεσμικό όργανο», «ούτε νομιμοποιούν τη παρουσία της» στην Ελλάδα.
Οι "δικηγόροι αποδέχονται ως συνομιλητή τους μόνο τον υπουργό Δικαιοσύνης, ως θεσμικό εκπρόσωπο της εκλεγμένης πολιτικής ηγεσίας του τόπου και καθ' ύλην αρμόδιο για τα θέματα του κλάδου τους, με τον οποίο ανέκαθεν βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία για την επίλυση όλων των θεσμικών τους ζητημάτων". Με ψήφους 33 έναντι 9, η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αποφάσισε να μην συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Τρόϊκας την Τρίτη 10 Μαϊου.
Για τη συνάντηση αυτή, ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννη Αδαμόπουλο, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Αθανάσιος Ξηρός.
Όμως, οι δικηγόροι "σε καμία περίπτωση δεν δέχονται να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη συνάντηση, με συνομιλητές εκπροσώπους της Τρόϊκα, την οποία δεν αναγνωρίζουν ως θεσμικό όργανο, ούτε νομιμοποιούν τη παρουσία της στην Ελληνική Δημοκρατία".
 Υπενθυμίζεται ότι o Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, μαζί με άλλους φορείς (ΑΔΕΔΥ, κ.λπ.) έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του μνημονίου και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης.
                                                                                     Πηγή: Ελευθεροτυπία

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ η απόφαση των Δικηγόρων να μην κάνουν συνάντηση με την Τρόικα ,
αλλά η Τρόικα δεν ήρθε μόνη της,την έφερε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τους Υπουργούς και τους βουλευτές ,επομένως δέν πρέπει να συναντηθούν ούτε με τον Υπουργό δικαιοσύνης.
Διότι αν η Τρόικα είναι επιζήμια για την πατρίδα μας η Κυβέρνηση που την έφερε είναι πολύ περισότερο επιζήμια και καταστροφική.
Ξ.Μέλις