Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

«Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες»

Με το σύνθημα «Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες», οι Ισπανοί συγκεντρωμένοι διαδηλωτές στη Μαδρίτη μας χλευάζουν για την απάθειά μας.

Ισπανοί «Αγανακτισμένοι», όπως έχει ονομαστεί το κίνημα της 15ης Μαΐου, παραμένουν εδώ και μέρες στην πλατεία Puerta del Sol της Μαδρίτης, αψηφώντας τις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων.

Όπως λένε οι διοργανωτές, στις 28 του μήνα θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Έως τότε δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και από τα μεγάφωνα φωνάζουν «Δεν αποχωρούμε» και «Δεν θα μας μετακινήσουν από την πλατεία del Sol».

Τι γίνεται όμως στη δική μας πλευρά;

Όπως φαίνεται, θίχτηκε ο εγωισμός μας ως λαός και οι αγανακτισμένοι Έλληνες θα είναι σήμερα στις 6 στο Σύνταγμα να δηλώσουν ειρηνικά ότι οι Έλληνες δεν κοιμούνται, δεν είναι καναπεδάτοι παρατηρητές.

Κι όλα αυτά μετά από τη μεγαλύτερη διαδικτυακή κινητοποίηση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Οκτώ χιλιάδες αγανακτισμένοι Έλληνες είχαν δηλώσει μέχρι τις 7 το απόγευμα ότι θα είναι παρόντες στο Σύνταγμα.

Και παρά το ότι η σελίδα, για άγνωστους λόγους, «εξαφανίστηκε», αμέσως δημιουργήθηκαν καινούργια groups στα όποια μέσα σε λίγη ώρα χιλιάδες νέοι στην πλειοψηφία Έλληνες δηλώνουν ότι αύριο θα είναι εκεί: Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα!

Την ίδια ώρα αύριο οι Αγανακτισμένοι της Θεσσαλονίκης θα είναι στο Λευκό Πύργο. Η συμμετοχή λίγο μετά τις 10 το βράδυ ήταν 12.573.

Στην Πάτρα θα είναι μαζεμένοι στην πλατεία Γεωργίου και η συμμετοχή στις 10 το βράδυ ήταν 3.530.

Ανάλογες σελίδες έχουν δημιουργηθεί και για τον Βόλο, το Ηράκλειο, την Κέρκυρα.

Η συμμετοχή μέσα από τους διαδικτυακούς τόπους, τους τόπους κοινωνικής δικτύωσης ξεπερνά κάθε προηγούμενο και φτιάχνει ένα μοναδικό ειρηνικό κίνημα που φωνάζει σε όλους τους τόνους ότι «Οι Έλληνες δεν κοιμούνται…».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι , όχι μόνο κοιμόμαστε,αλλά και ροχαλίζουμε σε ρυθμούς επικήδειου ρόγχου,με το δάχτυλο στο στόμα μετρώντας τα παφούτικα δόντια μας.
Αυτό δεν είναι ανάγκη να μας το υπενθυμίζουν χλεβάζοντάς μας οι Ισπανοί αγανακτισμένοι,το ξέρουμε μόνοι μας ότι μέχρι σήμερα και παρόλο τα απανωτά κτυπήματα που δεχόμαστε , δεν αντιδρούμε δεν επαναστουμε δεν ξεσηκωνόμαστε όπω θα έπρεπε .
Όμως ποτέ δεν είναι αργά για να αντισταθούμε να σηκωσουμε το αναστημά μας και ο σιγοβράζων θυμός μας να γίνει Λαική οργή και να παρασύρει σαν τσουνάμι αυτούς τους κυβερνητικούς μηχανισμούς που με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές τους ξεπουλάνε όσο όσο την πατρίδα το εργαζόμενο λαό μας ξεφτιλίζοντάς μας στα πέρατα του κόσμου.
Το πρώτο λόγο σε αυτό το ξεσηκωμό πρέπει να το έχει η νεολαία να ηγηθεί με συμπαραστάτες κάθε Ελληνα πατριώτη που αγαπά την Ελλάδα που σέβεται τον ευαυτό του και νοιάζεται για το μέλλον των παιδιών του.
Επρός λοιπόν νέες νέοι ριχτήται στον αγώνα σε σας σήμερα ακουμπάει το μέλλον της πατρίδας μας Γ Κ Ρ Ε Μ Ι Σ Τ Ε Τ Ο Υ Σ.
Ξ.Μέλις