Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Έφτασαν τους 100.000 οι «Αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα!

Πως να περιγράψει κανείς αυτή τη λαοθάλασσα; Η πλατεία Συντάγματος αποδείχθηκε πολύ μικρή για να χωρέσει την «αγάνακτηση» των χιλιάδων διαδηλωτών. Ενός πλήθους παθιασμένου και αποφασισμένου για αλλαγή και για ένα νέο μέλλον διαφορετικό από αυτό που βλέπουν να τους έχει χτυπήσει την πόρτα...

Το είδαμε στα μάτια των δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων. «Ξυπνήσαμε» φώναξαν και πάλι. Το πρωτοφώναξαν την Τετάρτη και το φωνάζουν έκτοτε καθημερινά. Tην Κυριακή όμως (απ)έδειξαν ότι όντως «ξύπνησαν»... για τα καλά!

Πάνω από 80.000 κόσμου - Βούλιαξε το Σύνταγμα

Πρόκειται για την μαζικότερη και πιο δυναμική κινητοποίηση των «Αγανακτισμένων». Ο κόσμος ανταποκρίθηκε μαζικά στο 5ο συνεχόμενο κάλεσμα: πάνω από 80.000 Έλληνες πολίτες (κατά άλλες εκτιμήσεις ξεπέρασαν και τις 100.000) ένωσαν τις φωνές του και βγήκε ένα δυνατό μήνυμα-σύνθημα: «Ως εδώ ήταν»!
Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα ήταν ασφυκτικά γεμάτοι: το πλήθος είχε ξεχυθεί στο κέντρο της Αθήνας από το ύψος της Βουκουρεστίου, στην Μητροπόλεως, την Αμαλίας, την Πανεπιστημίου, τη Σταδίου, την Ερμού και τη Φιλελλήνων. Ένα κέντρο κυριολεκτικά απροσπέλαστο! Ακόμη και οι αποβάθρες του Μετρό είχαν γεμίσει κόσμο που ήθελε να βγει στην πλατεία και δε μπορούσε από το συγκεντρωμένο πλήθος με αποτέλεσμα για αρκετή ώρα τα βαγόνια να «κατεβάζουν» τον κόσμο στον Ευαγγελισμό!... η συνέχεια ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: