Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Μεταπασχαλινή βύθιση στο λάκκο

Η Σαρακοστή με τους Χαιρετισμούς, η Μεγάλη Εβδομάδα με τα Πάθη του Ιησού, η Ανάσταση πέρασαν γοργά και να ’μαστε πάλι εδώ, με τα δικά μας πάθη και χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα ανάσταση. Η περίοδος αυτή, με την κατάνυξη και την θλιμμένη ανοιξιάτικη αναμονή μιας νίκης επι του θανάτου, μας έστρεψε προς εαυτόν και περίσσεψαν οι υπαρξιστικές αναζητήσεις και σκέψεις. Καιρός για επιστροφή στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Για όσους -και μάλλον είναι αρκετοί- δεν το πήραν είδηση, υπήρχε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο με τίτλο «Θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις συλλογικές οργανώσεις και την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου – Οργάνωση της εποπτείας του Κράτους»

Στον σχετικό δικτυότοπο υποβλήθηκαν 3000 σχόλια αλλά σχετικά με την διαβούλευση ήταν τελικά μόνο 47. Εάν δεν πρόκειται για κάποιας μορφής λογοκρισία και αποκλεισμό ‘αιρετικών’ απόψεων, τότε σημαίνει ότι τα σχόλια ήταν εκφράσεις γενικής αποδοκιμασίας ή οτιδήποτε άλλο εκτός από συγκεκριμένες προτάσεις για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Δεν με εκπλήσσει, δυστυχώς, ούτε το ένα (η λογοκρισία και η ‘ταξινόμηση’ των σχολίων) ούτε το άλλο (η ελάχιστη συμμετοχή για την διαμόρφωση του νομοσχεδίου).

Σε καιρούς σαν κι αυτούς οι διαχειριστές της εξουσίας έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια τους και τους φταίνε κάποιος τορναδόρος από την Κρήτη ή κάποιος υπάλληλος της Σίτιμπανκ από το Λονδίνο που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και φήμες. Μα οι πρώτοι κινδυνολόγοι και ψευδολόγοι, μάλλον συνειδητοί, είναι οι υπουργοί και οι εφημερίδες που αναμεταδίδουν τις δηλώσεις και τα σενάρια τους... η συνέχεια στον ΕΡΜΟ ΚΑΣΤΡΙΩΤΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: