Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

Συγκέντρωση στην ΕΥΔΑΠ της Επιτροπής Αγώνα Σαραντίου

Μετά το σβήσιμο των  προβολέων, το σταμάτημα των παρελάσεων  και την αποχώρηση των μεγαλόσχημων Υπουργών, Περιφερειαρχών, Βουλευτών, Δημάρχων, Γενικών Διευθυντών και άλλων  από το Σαράντι, τα προβλήματα παραμένουν  εκεί τα ίδια από την στιγμή που το κανάλι του Μόρνου έσπασε και επέφερε ανυπολόγιστες υλικές ζημιές και μεγάλο κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές στον οικισμό.
Οι χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα υποσχέσεις για αποζημιώσεις και αποκατάσταση των ζημιών, η προσπάθεια απόδοσης της καταστροφής σε φυσικά αίτια [κατολισθήσεις], το άδηλο της  κατανομής του εγκεκριμένου ποσού των 370.000 ευρώ, αν θα κατανεμηθεί στους  ζημιωθέντες, στον Δήμο Θηβαίων ή στους εργολάβους, ο διαφαινόμενος εμπαιγμός από την Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και από τους εκφραστές της κυβερνητικής πολιτικής και η παντελής έλλειψη βούλησης για μέτρα   που θα αποτρέψουν μια ενδεχόμενη μελλοντική καταστροφή από την κατάρρευση του Μόρνου, κινητοποίησαν τους κατοίκους και οικιστές του Σαραντίου.
Μετά την χθεσινή [Σάββατο] συγκέντρωσή τους στο κοινοτικό κατάστημα που έγινε με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου Χωστίων  και αφού εξέλεξαν Επιτροπή Αγώνα, πραγματοποίησαν σήμερα Κυριακή, προειδοποιητική συγκέντρωση έξω από τα Γραφεία της ΕΥΔΑΠ Χωστίων, επέδωσαν ψήφισμα με το οποίο απαίτησαν άμεση εκτέλεση των υποσχεθέντων, έθεσαν προθεσμία  και έστειλαν το μήνυμα απρόβλεπτων δυναμικών ενεργειών τους  ακόμα και μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.

3 σχόλια:

Παπαϊωάννου Θεόδωρος είπε...

Το οτι ακολούθησε νομίζω οτι το προείπα γιατί ήταν άλλωστε ως συνήθως αναμενόμενο. Χρειάζεται ακατάπαυστη εγρήγορση.Οχι εφησυχασμός στις υποσχέσεις

Θεσπιακά είπε...

Ναι κ. Παπαϊωάννου. Είχες ως συνήθως δίκιο....

Παπαϊωάννου Θεόδωρος είπε...

Οταν το άδικο γίνεται νόμος η αντίσταση γίνεται υποχρέωση