Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

Δημιουργία ομάδας ποδηλάτου Δήμου Αλιάρτου

Παίρνω ένα ποδήλατο και φεύγω για τ' αδύνατο...
Όλοι έχουμε τραγουδήσει το αγαπημένο άσμα του Μακεδόνα για το ποδήλατο. «Το ποδήλατο μου ήταν πάντοτε δικό μου και με πήγαινε πολύ μακριά». Ήταν το πρώτο μας μεταφορικό μέσο. Το πρώτο καιρό με τις βοηθητικές ρόδες. Μετά τις πρώτες βόλτες κράτησες μόνο την μία βοηθητική ρόδα. Στο τέλος του καλοκαιριού άφηνες το τιμόνι, άνοιγες τα χέρια σου , έκλεινες τα μάτια σου και ταξίδευες. Ακόμα και η διαδρομή ήταν μέχρι το μπακάλικο της γειτονίας σου εσύ ταξίδευες.

Τις πρώτες κιόλας μέρες της άνοιξης έτρεχες στην αποθήκη, ‘ξέθαβες’ το ποδήλατο σου, το καθάριζες, έλεγχες τα λάστιχα και τα φρένα , έτοιμος για τις απογευματινές σου βόλτες, τα ταξίδια σου.
Τα τελευταία χρόνια το δίτροχο αυτό μεταφορικό μέσο , το αγαπημένο μας ποδήλατο , έχει εισέλθει στην ζωή μας ξανά σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της οικολογικής συνείδησης. Ακόμα και αν ο λόγος για την απόκτηση του ποδηλάτου ή την ανεύρεση από την αποθήκη δεν είναι οικολογικός είναι σίγουρα μια δημιουργική και αθλητική ασχολία.
Για αυτό το λόγο λοιπόν προτείνω την δημιουργία μιας ομάδας ποδηλάτου του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιών με σκοπό την ομαδική εξόρμηση στις διάφορες περιοχές του Δήμου μας και όχι μόνο.

Θα ήθελα να παρουσιάσετε τα σχόλια σας και να προχωρήσουμε στην πρώτη συζήτηση για το θέμα του ποδηλάτου.  Η παραπάνω πρόταση θα δημοσιευτεί σε όλα τα blog του Δήμου μας.

5 σχόλια:

GMT είπε...

Πολύ καλή ιδέα.

Ένας επιπλέον λόγος για να επιστρέψουμε στο ποδήλατο είναι η τιμή της βενζίνης...

Προτείνω εδώ και τώρα διαδρομή Αλίαρτο - Άσκρη - Μαυρομάτι. Και όποιος το κάνει κερδίζει από ένα μοσχάρι στον Μενέλαο!

Ανώνυμος είπε...

Γεια χαρα
Οι προτάσεις κα τα σχόλια που θα στέλνονται?

Πρωτοβουλία δημιουργίας ομάδας Αλιάρτου είπε...

podilatoDhmouAliartouThespiwn@hotmail.gr
Είναι ο τρόπος επικοινωνίας.

Ανώνυμος είπε...

ομορφα και επειδη θα ασχοληθουν και τα παιδια μου ποιος θα ειναι υπευθυνος οδημος?ποιος το οργανωνει

Πρωτοβουλία δημιουργίας Ομάδας Ποδηλάτου είπε...

Προς το παρόν το θέμα είναι υπό συζήτηση. Τίποτα δεν έχει διευκρινιστεί. Θα ήταν καλό να γίνει μια ανοιχτή συζήτηση για αυτό. Αποτελεί μια ιδέα που εύχομαι με το έναν ή το άλλον τρόπο να γίνει πραγματιτκότητα. Στο χέρι μας είναι άλλωστε.Εύχομαι να υπάρχει άμεση συμμετοχή προκείμενου να προχωρήσουμε παρακάτω.