Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

ΠΑΜΕ: Συγκεντρωση αλληλεγγύης Εργαζομένων-Ανέργων για ΠΕΤΖΕΤΑΚΗ, ΤΟΠ ΕΛΕΜΕΝΤ, ΠΛΕΞΑΚΟ

Σήμερα, Σάββατο 2 Απριλίου, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία της Θήβας. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:
Η κατάσταση στην περιοχή μας είναι εκρηκτική. Σαν εργάτες βιώνουμε τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης αλλά και την αξιοποίηση της για παραπέρα χτύπημα των όποιων δικαιωμάτων μας έχουν απομείνει από την εργοδοσία και την κυβέρνηση
Στον Πετζετάκη από τον Αύγουστο οι εργάτες είναι απλήρωτοι, η εργοδοσία κοροϊδεύει «από Δευτέρα σε Παρασκευή και πάλι σε Δευτέρα» η κυβέρνηση καλύπτει την εργοδοσία. Ο αγώνας αυτός από την πρώτη στιγμή της καθυστέρησης των πληρωμών πρέπει να αποκαλύπτει τους ενόχους εργοδοσία και κυβέρνηση. Να βγει προς τα έξω δυναμικά με συγκεντρώσεις – διαμαρτυρίες στην Θήβα, στην Αθήνα να εκφραστεί αλληλεγγύη. Δοκιμασμένα όπλα των εργατών για να έχει έστω κάποιο αποτέλεσμα ο αγώνας τους.
Στη Σνάιντερ «έφυγαν» οι συμβασιούχοι, και απέμειναν 130 εργαζόμενοι και αυτοί στην κόψη του μαχαιριού. Αιτία, η «ελευθερία» της ΔΕΗ να αγοράζει μετασχηματιστές από την Ινδία. Όπως λένε, έχουμε ελευθερία κίνησης εμπορευμάτων, αγοράζουμε απ’ όπου θέλουμε και σεις πηγαίνετε στην ανεργία.
Τα ίδια έχουμε στην Πλεξάκο, στην ΤΟΠ ΕΛΕΜΕΝΤ. Σε δεκάδες μικρές και μεγαλύτερες επιχειρήσεις: είτε δεν πληρώνουν, είτε απολύουν, είτε κλείνουν πχ ΕΛΦΙΚΟ .Υπάρχουν διαθεσιμότητες τριήμερα τετραήμερα , δουλειά χωρίς ασφάλιση ,χωρίς ένσημα κ.α.
Συνεργούς σε αυτό το έγκλημα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει τη ΝΔ , τον ΛΑΟΣ ,τα κόμματα του ευρωπαϊκού προσανατολισμού που υπηρετούν τα συμφέροντα της ΕΕ του κεφαλαίου και των πολυεθνικών ενάντια στους εργαζόμενους.
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στη ΓΣΕΕ στο εργατικό κέντρο της Θήβας αλλά και σε πρωτοβάθμια σωματεία πρωτοστατούν στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και έχουν τεράστιες ευθύνες.
Οι εργάτες της Θήβας σήμερα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, χρειάζεται αγώνας σχεδιασμένος και οργανωμένος που θα αγκαλιάζει όχι μόνο τους εργαζόμενους, αλλά και τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους, τους μικρούς αγρότες. Αυτόν τον αγώνα, αυτήν την ταξική ενότητα και συμμαχία τρέμουν και φοβούνται η κυβέρνηση και οι κεφαλαιοκράτες, αυτός ο αγώνας θα αλλάξει τους σημερινούς αρνητικούς συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα.
 Απαιτούμε άμεσα μέτρα για να ανακουφιστούν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους :
· Επίδομα ανεργίας 1120 ευρώ χωρίς όρους και προϋποθέσεις
· Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται για τη συνταξιοδότηση
· Δωρεάν πρόσβαση στα νοσοκομεία, κέντρα υγείας και φαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανέργων και των οικογενειών τους.
· Ειδικό τιμολόγιο για ΔΕΗ – ΝΕΡΟ.
· Ρυθμίσεις σε τραπεζικά δάνεια κ.α.
Καλούμα τα σωματεία να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, στους ανέργους, απολυμένους, στους απλήρωτους εργάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: