Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

Μερικά παραλειπόμενα της συνεδρίασης τoυ Δημοτικού Συμβουλίου

Μερικά παραλειπόμενα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιών είναι και τα παρακάτω:
Ειπώθηκε από πολίτες ότι η ήττα στην πρώτη ψηφοφορία-ανάχωμα με το ερώτημα «να αναβληθεί ή να μην αναβληθεί η συζήτηση περί του ονόματος και της ιστορικής έδρας» μάλλον ως τροχιοδεικτική βολή των αποτελεσμάτων των επόμενων ψηφοφοριών εξελήφθη. Oι πιο υποψιασμένοι χαμήλωσαν τους τόνους ενώ αντίθετα, οι ανυποψίαστοι ανέβασαν στροφές και απομονώθηκαν. Χαρακτηριστική ήταν η ήπια και με επιχειρήματα υποστήριξη της άποψής του από τον Αλέκο Βίτση, ασχέτως αν ήταν λανθασμένη και αν οι αποφάσεις για τα θέματα αυτά θα έπρεπε να ήταν ομόφωνες.
Ακούστηκε ότι δυναμική ήταν η επανεμφάνιση του Λουκά Κουτσούρη αλλά υπερβολικά υψηλών τόνων σε σχέση με την πείρα και το ταπεραμέντο του.
Σχολιάστηκε η παρέμβαση του τέως Δημάρχου Αλιάρτου, Νικολάου Παλμέ, με ένα κατάλογο 1.000 υπογραφών, όπως είπε, κατά της προσθήκης του ονόματος των Θεσπιών στον τίτλο του Δήμου. Έγινε η παρατήρηση ότι το ερώτημα που ετίθετο προφορικά στους υπογράφοντες δεν ήταν « να προστεθεί ή όχι στον τίτλο του Δήμου το όνομα των Θεσπιών και να ονομαστεί ως ιστορική έδρα η Άσκρη» αλλά «να αλλάξει το όνομα του Δήμου και να μεταφερθεί η έδρα του». Όμως, ο Νίκος Παλμές συνέχιζε ακάθεκτος και μάλιστα μάλλον συμφώνησε με άλλον ομιλητή που είπε ότι θα γίνει προσφυγή ακόμα και στο Υπουργείο Εσωτερικών για να μην περάσει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όταν όμως ο Δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης είπε «έχω και γω εδώ έναν άλλο φάκελο με υπογραφές, αιτήματα, υπομνήματα συλλόγων κλπ με αντίθετο περιεχόμενο….τι πρέπει να κάνουμε; Είναι υπεύθυνη στάση αυτή να στρέφουμε τους δημότες του ενός δημοτικού διαμερίσματος εναντίον των δημοτών του άλλου ή πρέπει να εργαστούμε για την ενότητα;» τότε τα πνεύματα κατευνάστηκαν.
Ο αντιδήμαρχος Χρήστος Πελώνης, επιχειρηματολόγησε τεκμηριωμένα υπέρ της προσθήκης στον τίτλο του Δήμου του ονόματος των Θεσπιών, όπως έκαναν και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολίτες. Αλλά εντύπωση έκανε ο Δημ. Σύμβουλος Μήτσος Ξυδώνας που μίλησε με συναίσθημα και με την ψυχή του λέγοντας μεταξύ άλλων: «Μας κατηγοράνε στο χωριό, ότι το πουλήσαμε, ότι είμαστε προδότες. Όχι δεν το πουλήσαμε. Δεν το δέχομαι αυτό. Πρέπει να γίνουνε πολλά πράγματα για να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τα προβλήματα που είναι πάρα πολλά.»
Eιπώθηκε για τον Δημοτικό Σύμβουλο της συμπολίτευσης, Ηρακλή Μπαλόκα, ότι έπρεπε να αποβληθεί από την αίθουσα γιατί η συμπεριφορά του ήταν υβριστική και προκάλεσε προς στιγμή κίνδυνο γενικής σύρραξη. Οι αυστηρές συστάσεις του Δημάρχου ήταν σαν να του πέρασε απότομα η επίδραση ποτού γιατί μετά από 3 ώρες υπερέντασης παρατηρήθηκε με κατάπληξη μια ολοκληρωτική κατάρρευση. Μέχρι και στις ψηφοφορίες συμμετείχε με το ζόρι υποβοηθούμενος από τον εξ δεξιών του καθήμενο Μήτσο Πελώνη, ο οποίος όχι μόνο τον έσωσε από σχετική χειροτονία αλλά και εξασφάλισε με ψυχραιμία την ομαλή συνέχιση της συνεδρίασης.
Αυτά τα ολίγα και εις άλλα με υγεία. Συνεχίζουμε την προσπάθεια να ανεβάσουμε τα δύο κατατοπιστικά βιντεάκια που έχουμε υποσχεθεί.

1 σχόλιο:

giorgio είπε...

magkas o kurios Ntasiwths!epraxe oti eixe desmeuthei!oi upoloipoi plirwthikan analogws!MPRAVO STO KOSMO TWN THESPIWN kai ekeinous pou tous ekprosopoun!AXIOI!