Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

Έκλεισε το κεφάλαιο του ονόματος και ανοίγει η αυλαία της αντιμετώπισης των προβλημάτων όλων των δημοτών

Με κατάμεστη την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με εκτεταμένες αναφορές στην ιστορία, με ένταση, απρόοπτα  και ψηφοφορίες έληξε αργά το βράδυ η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιών, όπως θα λέγεται και επίσημα στο εξής ο Δήμος.
Στην συνεδρίαση αυτή, αποφασίσθηκε με ψήφους 16 υπέρ έναντι  9 κατά να αποτελέσει ιστορική έδρα του Δήμου η  Άσκρη.
Επίσης αποφασίσθηκε με ψήφους  19 υπέρ και 6 κατά να προστεθεί στην ονομασία του Δήμου το όνομα των Θεσπιών και έτσι στο εξής να ονομάζεται Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιών.  Στην ψηφοφορία αυτή ο συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης  του κ. Βίτση ψήφισε κατά της προσθήκης του ονόματος των Θεσπιών  στον τίτλο του Δήμου με το επιχείρημα ότι είναι άκαιρο, δεν έχει προηγηθεί σχετική διαβούλευση  και δεν υπάρχει η απαραίτητη συναίνεση ενώ υπέρ ψήφισαν οι δημοτικοί του Σύμβουλοι Μπόγρης Σπύρος, Δρίτσας Σωτήριος  και Καλόγρηα Αθηνά καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κλεφτογιάννης.

Κατόπιν τούτων, απρόοπτη αλλά δίκαια κρίθηκε από πολλούς η δήλωση που έγινε από τον Δημοτικό Σύμβουλο Σωτήριο Δρίτσα ότι  η συμμετοχή των Θεσπιέων στο συνδυασμό του κ. Βίτση ήταν αποτέλεσμα της υπόσχεσής του για προσθήκη του ονόματος των Θεσπιών στον τίτλο του Δήμου αν η παράταξη του κ. Βίτση εκλεγόταν ως Δημοτική Αρχή.  Ακολούθησε δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Σωτ. Δρίτσα  και της Αθηνάς Καλόγρηα από τον συνδυασμό του κ. Βίτση.
Αξιοσημείωτο επίσης γεγονός είναι η καταγγελία από όλες σχεδόν τις πλευρές της  ανάμειξης της κ. Τσόνογλου στις διαδικασίες του Δήμου.
Θα ακολουθήσουν αναρτήσεις με βίντεο από την ομιλία του Δημάρχου Γ. Ντασιώτη, βίντεο με διάφορα ευτράπελα που συνέβησαν στην Συνεδρίαση και άλλο ρεπορτάζ.

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙΚΕ ΛΕΒΕΝΤΗΣ.ΟΤΙ ΕΙΠΕ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ

Ανώνυμος είπε...

Πολλά απαδείχτηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλιου,που είχε ως κύριο θέμα την προσθήκη στην ονομασία του Δήμου Αλιάρτου,που στο εξής- μετά την συντριπτική πλειοψηφία της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ,19 υπέρ και 6 κατά- θα ονομάζεται ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΘΕΣΠΙΩΝ .
Οι παρεμβάσεις της μειοψηφίας αποδείχτηκαν μικρόψυχες παραπλανητικες χωρίς ουσία παρά μόνο εκτός που ήταν να βγάλουν την πίκρα τους από την ήττα τους στις εκλογές,θέλαν πάση θυσία να κατηγορήσουν το κ.Ντασιώτη το νέο Δήμαρχο με ανυπόστατες κατηγορίες λάσπης με ανάξια λόγια που δεν έπειθαν ούτε τους παραπληροφορημένους υποστηριχτές που φωνασκούσαν όσο περνούσε η ώρα όλο και λιγότερο.Ο κ.Βίτσης και η παρέα του πήγαν για μαλί και βγήκαν κατακουρεμένοι.
Αποδείχτηκε περίτρανα ότι ο Δήμαρχος κ.ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ,είναι ένας άξιος άνθρωπος και με τις παρεμβάσεις του απέδειξε ότι μπορεί και θέλει να προσφέρει στους Δημότες ότι το καλύτερο είναι δυνατόν σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.
Οσο για τους Θεσπιείς δημοτικούς Συμβούλους του κ.Βίτσι..
που αναδιπλώθηκαν...κάλλιο αργά παρά ποτέ,στη πορεία θα γίνουν καλύτεροι κυριαρχούμενοι από το Θεσπιακό πνεύμα ενότητας - δημιουργίας με την σχετική ταπεινότητα αξιοπρέπειας για το γενικό καλό. Ξ.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα και οι κάτοικοι άλλων Δήμων είχαν καταλάβει το δίκαιο του αιτήματος εδώ όμως παρατηρούμε οτι:
Δεν κέρδισε ο Ντασιώτης.
Κέρδισαν όλοι αυτοί που αφουγκράστηκαν σωστά την θέληση του λαού των δύο πόλεων. Δεν κέρδισε ο λαός των Θεσπιών αλλά ο λαός του Αλιάρτου που:
1. Έδωσε ένα χέρι αλληλεγγύης στις Θεσπιές για να ζήσουν και οι δύο πόλεις αρμονικά μαζί .
2. Έδωσε ένα ισχυρό χαστούκι στους πολιτικάντιδες που αγνόησαν μια ολόκληρη ιστορική πόλη χωρίς αιτιολογία και τους εξαφάνισε από τον πολιτικό χώρο.
3. Ανακάλυψε ένα νέο δήμαρχο , ένα νέο πολιτικό πρόσωπο που ξέρει να κρατά τον λόγο του και τολμά να αψηφά τις πολιτικές συνέπειες όταν ενεργεί για το καλό του τόπου του.
4. Τέλος και το σημαντικότερο δημιούργησε την ιστορική αρχή για να κάνουν το ίδιο και άλλες πόλεις στην Ελλάδα.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιών απέδειξε την πολιτική υπόσταση της νέας δημοτικής αρχής και όλων των δημοτικών συμβούλων, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Θερμά συγχαρητήρια για τη γενναιότητα και την πολιτική ακεραιότητα που επέδειξε ο νέος Δήμαρχος κ. Ντασιώτης, καθώς και για το πνεύμα συνεργασίας και ισότητας που επιθυμεί να εδραιώσει στο Δήμο μας. Θερμότατα συγχαρητήρια και στους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους, κ. Αθηνά Καλόγρηα και κ. Σωτήριο Δρίτσα, που διαχώρισαν τη στάση τους από την στείρα αντιπολίτευση του κ. Βίτση, ο οποίος δεν φάνηκε αντάξιος της εμπιστοσύνης των θεσπιέων και δεν ανταποκρίθηκε στις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Οι Θεσπιείς είναι υπερήφανοι και ανεξάρτητοι. Είμαστε σίγουροι ότι θα παραμείνουν ανεξάρτητοι σε όλες τους τις αποφάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Εγω λεω μπραβο στον Σωτηρη!!!
Ειναι εργατικος, ευθυς, δικαιος παντα παρων στις μεγαλες μαχες.
Ας του συγχωρησουμε λιγο τον αυθορμητισμο αφου ανθρωποι με καθαρα χερια ειναι σημερα το ζητουμενο.

χχχχχχχχχχ είπε...

όλοι μας έχουμε ανάγκη απο ανθρώπους ευθείς...και αυτό έγινε χθες!!!!

όσοι έχουν τα κότσια να είναι ειληκρινείς ...θα μείνουν αλόβητοι και θα συνεχίσουν...

Ανώνυμος είπε...

και τωρα συγχωριανοί θεσπιείς τι εχουμε να πούμε για τον Ντασιώτη που δεν τον στηρίξαμε;

Ανώνυμος είπε...

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. για την μετονομασία του δήμου μας δεν απέδειξε τίποτα για μας που από την αρχή είμασταν με τον Πελώνη και τον Ντασιώτη, γενικώτερα με την ΚΙΝΗΣΗ. Το περιμέναμε και αν δεν έγινε στο πρώτο Δ.Σ. η αλλαγή ήταν για να δούμε λίγο το θέμα τεχνικά, δηλαδή πως πρέπει να είναι η απόφαση για να μην την γυρίσει πίσω η περιφέρεια. Βέβαια παρόλο που οι Θεσπιείς έριξαν τόνους λάσπη στον Πελώνη και την ΚΙΝΗΣΗ πρέπει να καταλάβουν ή μάλλον καλύτερα να γνωρίζουν ότι άνθρωποι σαν τον ΠΕΛΩΝΗ και τον ΝΤΑΣΙΩΤΗ βγαίνουν σπάνια και είναι ευτύχημα που ασχολούνται με τα κοινά. Το λέει κάποιος που τυχαίνει να τους γνωρίζει πολύ καλά και τους δύο. η ξεροκεφαλιά ορισμένων και η απειρία κάποιων αλλά και ο καιροσκοπισμός κάποιων καρεκλοκένταυρων παρέσυραν τους Θεσπιείς σε λάθος εκτίμιση. Τώρα ήρθε η ώρα να επανορθώσουν να καλέσουν στο χωριό τον ΝΤΑΣΙΩΤΗ και τον ΠΕΛΩΝΗ και να τους ζητήσουν δημόσια συγνώμη, να τους κάνουν και ένα ωραίο τραπέζι στον Πιλάτο, να πιούνε και λίγα σταυρωτά και την επόμενη φορά μονοκούκι ΝΤΑΣΙΩΤΗ και ΠΕΛΩΝΗ. Πως τα φέρνει η ζωή να μας σώσει ένας μαυρομματαίος. γαυτό άλλη φορά να καταλάβουμε ότι δεν έχουμε εχθρους αλλά μόνοι μας δημιουργούμε την μοίρα μας. Φαντοζόσαστε να είχε βγει ο Βίτσις. ακόμα μία ιδέα, μήπως στο μνημείο τπυ ΚΕΛΕΠΗ π΄ρεπει να μνημονεύσουμε και τους νέους ευεργέτες μας ΝΤΑΣΙΩΤΗ και ΠΕΛΩΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμαρχος Κος Ντασιώτης απέδειξε με περισσό σθένος ότι είναι άνθρωπος των έργων και όχι μόνο των λόγων. Μπράβο του γιατί με τέτοιες ενέργειες δείχνει τον δρόμο για μια νέα φιλοσοφία ανάπτυξης βασισμένη στην ομόνοια, την ομοψυχία και την αγάπη προς τον δήμο.
Είναι αλήθεια ότι ο λαός των Θεσπιών δεν τον τίμησε με την ψήφο του στις περασμένες δημοτικές εκλογές. Γιατί άραγε; Η λήθη είναι το χειρότερο στοιχείο μιας κοινωνίας. Αισθάνομαι την ανάγκη να υπενθυμίσω στους όψιμα πανηγυρίζοντες τα παρακάτω:
1. Όταν τα δημοτικά συμβούλια των Καποδιστριακών Δήμων λάμβαναν εισηγητικές αποφάσεις περί συνενώσεων δήμων, περί εδρών και περί του νέου χάρτη του σχεδίου Καλλικράτης, το σύνολο των δημοτικών συμβούλων συνεδρίαζε πίσω από κλειστές πόρτες και με πρωτοφανή μυστικοπάθεια δρομολογούσε τις εξελίξεις για τη συνένωση του δήμου Θεσπιέων με το Δήμο Αλιάρτου. Δεν έμαθε κανένας τίποτε παρά μόνο όταν όλα είχαν τελειώσει. Αυτό άλλωστε ομολογήθηκε και εχθές στο δημοτικό συμβούλιο όταν ο πρόεδρος του συμβουλίου σε μια αποστροφή του λόγου του ανέφερε ότι για τη σύσταση του δήμου Αλιάρτου εργάστηκαν και πολλοί από τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Θεσπιέων.
2. Όταν ιδρύεται ο νέος δήμος και οι κολεγιές των βουλευτών αποφασίζουν να ορίσουν σαν έδρα την Αλίαρτο δεν μιλάει κανείς. Μέτρησαν κεφάλια και έκοψαν αναλόγως. Όμως ούτε το μέτρημα δεν έκαναν καλά.
3. Όταν το όνομα του νέου Δήμου είναι Αλίαρτος δεν μιλάει κανείς.
4. Όταν πλησιάζουν οι εκλογές όμως όλοι αρχίζουν να κινούνται. Αρχίζουν όλοι να παλεύουν για τα αυτονόητα και η σπέκουλα της ιστορίας των Θεσπιών ξεκινά. Κίνηση πολιτών αναρτά απόφασή της να αλλάξει το όνομα του νέου Δήμου. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πριν λίγο καιρό μεθόδευσαν την απώλεια τόσο της έδρας όσο και της ονομασίας. Είναι οι ίδιοι άνθρωποί που εμφανίστηκαν εχθές ως λόγιοι νονοί ενός ονόματος, μιας έννοιας, μιας ιστορίας, ενός παγκοσμίου συμβόλου και εξυπηρέτησαν τις μικρόψυχες τοπικιστικές, προσωπικές μικροφιλοδοξίες εις βάρος όλων των υπολοίπων.
Ελπίζω να έγινε αντιληπτό γιατί ο Κος Ντασιώτης δεν τιμήθηκε από το λαό των Θεσπιών στις προηγούμενες εκλογές. Όταν προσφέρεις πολιτική στέγη σε εκείνους που μεθόδευσαν την υποβάθμιση ενός τόπου με σπουδή και πολιτικάντικες πρακτικές δεν περιμένεις νομίζω και να ψηφιστείς.
Αφού λοιπόν φρεσκάραμε λίγο τη μνήμη μας, μπορούμε σφαιρικά να σχολιάσουμε τη χθεσινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου περί μετονομασίας του Δήμου Αλιάρτου. Στο σημείο αυτό τίθεται το εξής ερώτημα: Το θέμα ετέθη μόνο του ή σε συνδυασμό με κάποιο άλλο; Η απάντηση είναι ότι η μετονομασία του δήμου αποφασίζεται παράλληλα με τον ορισμό ιστορικής έδρας στην Άσκρη Θεσπιών. Εξηγώ πολύ απλά τη μικροπολιτική τους λογική: Αφού ικανοποιήσουμε το αυτονόητο αίσθημα των πολιτών των Θεσπιών περί ονομασίας επιβάλλεται να κερδίσει κάτι και κάποιος άλλος έστω και αν η θέση του δεν συνάδει με τον τίτλο που θα του αποδώσουμε. Αυτός ο άλλος είναι η Άσκρη Θεσπιών. Αφού λοιπόν σκοπίμως αφαιρούμε κομμάτια της ιστορίας με τη μνημειώδη ονομασία του νέου δήμου ως δήμου Αλιάρτου, ερχόμαστε οι ίδιοι μετά από λίγο καιρό να επαναφέρουμε την τάξη δίκην συνθετικής ονομασίας και ταυτόχρονα αφαιρούμε το δικαίωμα του πλέον αναγνωρίσιμου ιστορικά τόπου του δήμου όπως εχθές συνομολογήθηκε να διαδραματίσει τον ρόλο για τον οποίο μπαίνει στην ονομασία του δήμου, τον ρόλο της ιστορικής αναγνωρισιμότητας.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Ειπώθηκε εχθές ότι δεν υπάρχει τρόπος να ζυγίζεις την ιστορία. Η ρήση αυτή είναι παντελώς λανθασμένη. Αν ιστορία είναι το σύνολο πεπραγμένων και μη από το σύνολο των ανθρώπων σε έναν τόπο, τότε αξιολόγηση της είναι ο αντίκτυπος των ιστορικών γεγονότων και η επίδρασή τους στο μέλλον. Δεν πρόκειται για ζυγαριά αλλά για αξιολόγηση. Με τις ανωτέρω παραδοχές οι ιστορικοί έχουν ήδη αποφανθεί ότι η μάχη των Θερμοπυλών έκρινε την έκβαση των Περσικών Πολέμων η οποία εάν ήταν θετική ο δυτικός πολιτισμός δεν θα υπήρχε σήμερα. Η αντίστοιχή αξιολόγηση για το έργο του Ησιόδου, ο οποίος καταγόταν από την Άσκρη Θεσπιών- Θεσπιές το κράτος και Άσκρη ο ποιμενικός οικισμός, αναγνωρίζει τη συμβολή του στη φιλοσοφία και τη μυθολογία. Πως όμως μπορεί να συγκριθεί το φιλοσοφικό έργο με την έκβαση του δυτικού πολιτισμού; Πως η οικειοθελείς αυτοθυσία και προσφορά ανθρώπινων ψυχών μπορεί να συγκριθεί με φιλοσοφικά και μυθολογικά έργα;
Η ιστορική έδρα είναι μια έκφραση αποτελούμενη από τον επιθετικό προσδιορισμό ιστορική αλλά και το ουσιαστικό έδρα. Τα περί ιστορικής αναλύθηκαν. Σε ότι αφορά τα περί έδρας αναφέρεται ότι η έδρα θα πρέπει να εκπληρώνει συγκεκριμένες προϋποθέσεις σχετικές τόσο με την ιστορικότητα όσο και με την έδρα. Ως ιστορική θα πρέπει να είναι αναγνωρίσιμη. Το μνημείο στις Θερμοπύλες αλλά και η αναφορά σε πληθώρα έντυπων και ηλεκτρονικών συγγραμμάτων αλλά και σε οδικούς χάρτες γεωχωρικών δεδομένων αξιολογεί τις Θεσπιές ως τον καταλληλότερο τόπο. Επιπρόσθετα ως έδρα τέως δήμου διαθέτει τις ανάλογες υποδομές αλλά και εμπειρία για να στεγάσει εκδηλώσεις. Αν κανείς κοιτάξει τον χάρτη θα παρατηρήσει ότι οι Θεσπιές είναι το γεωγραφικό κέντρο του τέως δήμου Θεσπιέων. Ως κέντρο είναι και πόλος ισόρροπης ανάπτυξης για το σύνολο της δημοτικής περιφέρειας Θεσπιών. Τι άλλο θα πρέπει να έχει τόπος μας για να γίνει ιστορική έδρα; Για πολλούς δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Για άλλους θα πρέπει να αφανιστεί. Για εμάς όμως που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε εκεί θα πρέπει πάντα να είναι ο φωτεινός λύχνος που θα μας θυμίζει από πού ξεκινήσαμε και που θα καταλήξουμε αλλά και τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για τον τόπο σου.
Καλορίζικος ο επαναβαπτισμός του 50%
Ο αγώνας συνεχίζετα…

Ανώνυμος είπε...

1. Τόσο δύσκολο είναι να πεις ευχαριστώ σε εναν μαυρομματαίο
2. Οι θεσπιές δεν είναι το κέντρο του κόσμου και βέβαια του δήμου, μυαλό δεν βάζετε βλέπω
3.αν δεν ήθελε ο πελώνης το θεσπιές χανόταν, όπως και αν δεν ήταν οι θεσπιές οι πέρσες κλπ. πρεπει αυτό να το καταλάβετε γιατί αλλιώς στον δεύτερο καλλικλατη που έρχεται .....
4. ψακτε καλύτερα το πως χάθηκε το όνομα, αν αυτό σας καίει μην ακούτε τι λέει ο κόκας
5.κυριώς αλλάξτε θεσπιείς μυαλό, η ΠΡΟΓΟΝΟΛΑΤΡΕΙΑ και η ΠΡΟΓΟΝΟΠΛΗΞΙΑ ΑΛΛΆ ΚΑΙ Ο ΘΥΜΌς ΠΟΥ ΜΑς ΈΣΩΣΕ ΈΝΑς ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΑΊΟς Ο πελωνησ ΕΊΝΑΙ ΚΑΚΌς ΣΎΜΒΟΥΛΟς.
6. Υα του παλιού δήμου θεσπιέων να το χωνέψετε αυτό τα κανονίζει ο σύντροφος ΠΕΛΩΝΗΣ καλώς ή κακώς και τα κανιονίζει καλώς, χωρίς εμπάθεια για τις θεσπιές, το απέδειξε.
7. δεν φταίνε οι άλλοι για τα κακά μας και τα χάλια μας
8 κοιτάχτε να ξημερώσετε σήμερα με το καλο που σας βρ΄ήκε από εκεί που δεν το περιμενατε
9. ο πελώνης δουλεύει για σας και εσείς ακό9μη να το καταλάβετε
10. βαρέθηκε με την στενοκεφαλιά σας...σύντροφοι μου αγαπημένοι

Ανώνυμος είπε...

Αα για την πίεση καλό είναι το ανταλατ και αμέσου δράσεως

Ανώνυμος είπε...

Ο ανώνυμος Μαυρομματαίος, μάλλον, φίλος των 5.05΄, βρίσκεται εκτός της ενωτικής ανανεωτικής αυτοδιοικητικής γραμμής Ντασιώτη και τον ανακαλώ στην τάξη.
Με δεδομένο το ότι στις Δημοτικές εκλογές πρυτανεύουν τα προσωπικά κριτήρια και το ότι στον συνδυασμό Ντασιώτη συμμετείχε μόνο μία υποψήφια από τις Θεσπιές ενώ οι υποψήφιοι από το Μαυρομμάτι ήταν υπερδεκαπλάσιοι αυτό αποδεικνύει ότι ο Ντασιώτης έλαβε ποσοστό 500% μεγαλύτερο στις Θεσπιές από ότι στο Μαυρομμάτι στον πρώτο γύρο.
Επίσης, με δεδομένη την αποχή κατά τον δεύτερο γύρο, παρατηρήθηκε το μοναδικό φαινόμενο οι Θεσπιές να δίνουν όχι μόνο μεγαλύτερο ποσοστό αλλά και απόλυτο αριθμό ψήφων μεγαλύτερο από όλες τις τοπικές κοινότητες στον Ντασιώτη στον δεύτερο γύρο.
Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας και τώρα ας κοιτάξουμε μπροστά και όχι πίσω.

Ανώνυμος είπε...

κυριε διαχειριστή που ειναι τα βιντεο απο την συνεδριαση του Δ.Σ. που υποσχεθηκες;

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΒΙΤΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΑΔΕΙΑΣΤΗΚΑΝ.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΗΘΗ!!!!!!!!!!!
ΠΟΣΗ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΡΗΣΑΝ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΒΙΤΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ 50% ΤΕΛΙΚΑ.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΗΘΗ!!!!!!!!!!!!
ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΗΘΗ!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΠΙΩΝ ΕΠΡΑΞΕ ΓΙΑΤΙ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ . ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ Κ. ΝΤΑΣΙΩΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΩΣ.

π είπε...

Όπως πολύ σωστά ανέλυσε ο ανώνυμος 5:40 & 5:44 τα όποια εύσημα ανήκουν στον Ντασιώτη ο οποίος απλά τήρησε την υπόσχεσή του. Φαίνεται όμως ότι τον Πελώνη τον πείραξε τόσο πολύ η απώλεια της καρέκλας του Δημαρχου που μηχανεύεται τρόπους για να μειώσει τους Θεσπιείς, χαρακτηρίζοντας ως ιστορική έδρα την Ασκρη. Αλήθεια το σκέφτηκε πολύ; Ντασιώτη αν δεν το κατάλαβες η παρέα που συνεργάστηκες προεκλογικά έχει αρχίσει να επιβάλλει την ατζέντα της κι εσύ νομίζεις πως συναινείς στην ενότητα. Αν δεν κάνω λάθος έχεις βάλει τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα (δες αρμοδιότητες αντιδημάρχων).
Σε συμβουλεύω να αναλάβεις περισσότερες πρωτοβουλίες γιατί είσαι πιο έξυπνος απ' όσο νομίζουν οι αετονύχηδες διπλανοί σου και γιατί το καλό σου συμβαδίζει με το καλό των πολιτών.
Όσο για τις νουθεσίες του Ξ.Μ προς τους Θεσπιείς που αντιστάθηκαν στις ορέξεις του κάθε τυχοδιώκτη, έχω να παρατηρήσω ένα μόνον. "Αν ψήφιζαν οι κότες θα τους είχες γράψει στα αρχίδια σου"

Θεσπιακά είπε...

Tο κλίμα αρχίζει να χαλάει γιαυτό ας αλλάξουμε θέμα.
Υπάρχει τεχνικό πρόβλημα με τα 2 κατατοπιστικά βιντεάκια που έχουμε υποσχεθεί. Γίνεται συνεχής προσπάθεια να τα ανεβάσουμε. Αν τελικά δεν το κατορθώσουμε ζητάμε προκαταβολικά συγνώμη.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πελώνης προεκλογικά για μας που τον ζήσαμε όπου στεκόταν και όπου καθόταν μιλούσε περισσότερο για Ντασιώτη, από όλους μας, και εμείς τον παροτρύναμε να μιλάει λίγο περισσότερο για τον ευατό του. Η εισηγησή του στο Δήμο για την μετονομασία θα μείνει στην ιστορία. Θα ήθελα το μπλοκ σας να την βρει και να την δημοσιεύσει. Θεσπιείς συντροφοί μου ας βάλουμε μυαλό έστω και την υστάτη τούτη ώρα. ας μην είμαστε αχάριστοι, ας είμαστε δίκαιοι με την ιστορία. Η πολιτεία σύντροφοι μας έστειλε τον Εφιάλτη με το όνομα ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ και ο Πελώνης και οι συν αυτώ μας ξαναγύρισαν το θεσπιές. ας είμαστε ρεαλιστές ποιον Αλιαρταίο θα τον έκοφτε το Θεσπιές. Μην ξεχνάτε ο Πελώνης ήταν ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΠΙΕΩΝ και εκ των ιδρυτών της ΚΙΝΗΣΗΣ.. Σύντροφοι μου ας πρυνανεύσει λίγο η λογική πάνω από το συναίσθημα.

Ανώνυμος είπε...

Ας στείλει ο Πελώνης την εισήγησή του στα Θεσπιακά για να την δημοσιεύσουν. Αλλά απ΄όσο γνωρίζω ο Πελώνης απαξιοί να ενασχολείται με τα blogs ενώ ο Ντασιώτης είναι υπέρμαχος.

Ανώνυμος είπε...

Οι δημοσιογράφοι ζητούν τις εισηγήσεις, αλλά δείχνεις έτσι την απεχθειά σου προς τον ευεργέτη σου ΠΕΛΩΝΗ. Η ιστορία όμως σύντροφε ήδη τον δικαίωσε.

Ανώνυμος είπε...

εγω γιατι νομιζω οτι ολοι ειναι πολυ λιγοι και δεν θα με εκπροσωπισουν στους δυσκολους καιρους που ερχονται.μακαρι να κανω λαθος.

ν είπε...

ανώνυμε έλεος πια. Αν τόσο κόπτεται ο φίλος σου για τις Θεσπιές το έχει δείξει πολλάκις με τα έργα που δεν έκανε στις Θεσπιές. Ακόμα και με την ιστορική έδρα Άσκρη μικροπολιτικά κινείται. Απόδειξη το θέατρο που ξεκίνησε να φτιάξει σε μία τοποθεσία του Μαυρομματίου. Αν πίστευε ως ιστορική έδρα την Άσκρη τότε θα αξιοποιούσε τα χρήματα αυτά στην κοιλάδα των Μουσών ή κάπου στην Άσκρη.

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε για τα χάλια μας δεν φταίνε οι άλλοι, αλλά εμείς. Σκέψου λίγο ότι όποιος δήμαρχος από το χωριό μας εκλέχτηκε τον τορπιλίσαμε, επίσης σκέψου πόσα εύκολα πέσαμε στην παγίδα του Βίτσι, διότι το δόλωμα έλεγε πάνω Θεσπιές και τίποτε άλλο, όλοι άλλοι από πίσω και το φάγαμε αλλά ευτυχώς που τώρα κάναμε εμετό, αλλά χρειάζεται να κάνουμε και αποτοξίνωση από την προγονοπληξία και την προγονολατρεία μας. Θεσπιές ναι έχει ιστορία από πίσω μεγάλη αιώνια, αλλά μερίδιο έχουν όλοι στον ήλιο. Ο πελώνης αυτό έδειξε με την συμπεριφορά του αν δεν το δούμε ουε και αλιμονό μας. θα ξαναπέσουμε στα ίδια λάθη. και επίσης μην υποτιμούμε κανένα. Αα βγάλουμε τα γυαλιά που γράφουν πάνω μόνο το όνομα του χωριού μας και τίποτε άλλο.

giorgio είπε...

Αγαπητοί συμπολίτες, ας αφήσουμε επιτέλους στην άκρη τα εύσημα και τις κατάρες. Είμαστε, είτε το θέλουμε είτε όχι, κάτοικοι του ίδιου Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιών. Ας μη φαγωνόμαστε μεταξύ μας, όπως οι Αλιαρτείς στο τελευταίο συμβούλιο. Η αξιολόγηση της ιστορίας του κάθε τόπου γίνεται από τον καθένα μας ξεχωριστά και όλοι ωφελούμαστε από αυτή. Οι Θεσπιείς κατηγορούν την παλιά δημοτική αρχή τους για έλλειψη ενημέρωσης και μυστική λήψη σημαντικών αποφάσεων. Το εάν θα συγχωρήσουν τον κ. Πελώνη γι'αυτό, δεν μπορεί να επιβληθεί από κανένα και θα γίνει, εάν γίνει, σε βάθος χρόνο με πολλή προσπάθεια από τον ίδιο. Όσον αφορά στον κ. Ντασιώτη, ποτέ δεν υπήρξε μομφή εναντίον του από τους Θεσπιείς και οι πράξεις του αποδεικνύουν το ποιόν του. Συγχαρητήρια για την τήρηση της προεκλογικής του δέσμευσης. Ο κ. Πελώνης, δε, ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να διορθώσει τα λάθη του. Ο κ. Βίτσης πληρώθηκε αναλόγως για την έλλειψη ανδρείας του και την ασέβεια προς τους συνεργάτες του από τις Θεσπιές.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους και μια λογική φωνή συμφωνώ μαζί σου, ας είμαστε δεμένοι μεταξύ μας και ας καλλιεργήσουμε και τις σχέσεις μας με όλα τα γύρω χωριά με αίσθημα ισοτιμίας και όχι ανωτερώτητας διότι έρχεται και Καλλικράτης νούμερο δυο και πρέπει να είμαστε δυνατοί και ενωμένοι. Ακόμη και μια πρόταση: θα μας πείραζε αν ο επόμενος δήμαρχος ήταν από ένα μικρό χωριού του δήμου μας, για παράδειγμα από Νεοχώρι, ή πρέπει να είναι από τα μεγάλα μόνο χωριά, δηλαδή ή Μαυρομμάτι, ή Θεσπιές ή Αλίαρτο. Για να το σκεφτούμε λίγο και αυτό γιατί η απάντηση σε αυτό θα δείξει μέσα μας πόσο είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε πέρα τον τοπικισμό μας.Και μην πει κανείς ότι δεν υπάρχουν άξιοι και στα μικρά χωριά γιατί είμαι έτοιμος να ρίξω βαριά ονόματα.

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε αν ο πελωνης ηταν ΥΠΟΧΡΕωΜΕΝΟΣ κλπ. και εμεις ειμαστε υποχρεωμενοι να του ζητησουμε συγνωμη κλπ. ας βγαλουμε τα παραμορφωτικα γυαλιά μας, επιμένω.

giorgio είπε...

Συμφωνώ με τον προτελευταίο ανώνυμο!Θα πρέπει να σκεφτούμε και άλλους ανθρώπους από μικρότερα χωριά που είναι αξιόλογοι!Τελευταίε ανώνυμε οι Θεσπιείς δεν έχουν λόγο να ζητήσουν συγγνώμη από κανέναν!