Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Ανοιχτή επιστολή της Β. Τσόνογλου στον Δήμαρχο Γ. Ντασιώτη

ΠΡΟΣ τον Δήμαρχο Αλιάρτου κο. Γ. Ντασιώτη

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Η νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας αποτελεί θεμελιώδη λίθο του δημόσιου βίου. Στο πλαίσιο άλλωστε αυτό, που κατοχυρώνεται και από τις διατάξεις του αρθ. 102 του Συντάγματος των Ελλήνων. Με το ν.3852/2010 («Καλλικράτης») συστήθηκε ο Δήμος Αλιάρτου με έδρα την Αλίαρτο, αποτελούμενος από τους Δήμους α) Αλιάρτου και β) Θεσπιών, οι οποίοι καταργούνται.

Πλην κατά τον σχεδιασμό, την διαβούλευση και την εν γένει συνδιαμόρφωση απόψεων και θέσεων προφανώς δεν δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην ανάγκη, όπως, μέσω της επωνυμίας του νέου Δήμου αναδειχθούν έστω σημειολογικά πόλεις ιδιαίτερης ιστορικής αξίας και σημασίας, όπως οι Θεσπιές, η Άσκρη κοκ., πόλεις που έπαιξαν πρωτεύοντα ρόλο στο ιστορικό παρελθόν της περιοχής και αποτελούν «φάρους» ανδρείας, αυταπάρνησης και αλτρουισμού για τους νεώτερους παγκοσμίως.

Ενόψει των ανωτέρω πιστεύω ότι ωρίμασε η θετική άποψη και απαίτηση της τοπικής κοινωνίας να τροποποιηθεί η επωνυμία του Δήμου Αλιάρτου ή έστω να προστεθεί σε αυτήν και η ονομασία των Θεσπιών και της Άσκρης τουλάχιστον.

Γι’ αυτό και παρακαλώ στις προσεχείς συνεδριάσεις του Δημοτικού σας Συμβουλίου να συμπεριλάβετε και το παρόν αίτημα, που πιστεύω ότι είναι αίτημα και όλων των συμπολιτών των ιστορικών αυτών περιοχών ώστε να κριθεί θετικά από το Συμβούλιό σας. Θεωρείστε αυτονόητη την συμπαράστασή μου στο έργο σας και στην υλοποίηση του άνω αιτήματος προς τα αρμόδια υπουργεία.

Με Εκτίμηση
Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Βοιωτίας

14 σχόλια:

GMT είπε...

The Oscar goes to...

Mrs. Tsonoglou!!!!

Βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου στη Βουλευτή μας.

Όταν η Πολιτική συναντά την Τέχνη.

Και όταν η Τέχνη συναντά τη Θρασύτητα.

απατρις είπε...

τι εννοει η τσόνογλου; μηπως ο ησιοδος ειναι ασημαντος; ο σκουρτανιωτης ανανδρος; η μαχη της πετρας μικρο γεγονος;

Ανώνυμος είπε...

ειπε τουλαχιστον θεσπιες και ασκρη
αλλα δεν καταλαβα εσας τι σας εννοχλεί. θελετε να μπει και αλλο ονομα; καντε τη δικη σας προταση.
απλα αν δεν θελει το δημοτικο συμβουλιο να μην το κανει.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο κ. Τσόνογλου.
Πολιτική κίνηση άψογη.
Προλάβατε μιά μέρα πριν δημοσιευτεί η πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου να συντάξετε την επιστολή σας και να την δημοσιεύσετε. Όλο και κάτι θα αποκομήσετε από το όψιμο ενδιαφέρον. Τυχαίο δεν νομίζω. Μην περιμένετε να πιστέψουμε ότι ήταν δικιά σας ιδέα και πρωτοβουλία το όλο θέμα. Αλλά οι πολιτικοί έτσι είναι. Πρέπει να αποκομίσουν τα οφέλη τους όπως και να είναι.

Ανώνυμος είπε...

και στην κ. Τσόνογλου που πρόλαβε να δημοσιεύσει επιστολές για να εκμεταλλευτεί το θέμα προς όφελος της. Ντροπή.

Ανώνυμος είπε...

όταν γινόταν όλη η κουβέντα για τους νέους δήμους που ήταν η κυρία.Μάλλον έψαχνε να βρει ποιός πήρε ή δεν πήρε μίζες. Και τώρα το θυμήθηκε και είπε να αποκαταστήσει την αδικία. Βρε ......

Σκεπτόμενος δημότης είπε...

Από καραγκιόζηδες αγαπητοί μου τι περιμένετε.....

δυστυχώς μόνο καραγκιοζιλίκια.

Αυτό ξέρουν και κάνουν καλά, υποτιμώντας την νοημοσύνη μας εν έτι 2011, ο κάθε και η κάθε βολευτής ( Βουλευτής ) με τις επερωτήσεις τους και τις ανοικτές επιστολές τους!

Λίγη τσίπα....έλεος

Ανώνυμος είπε...

Σημασία έχει ότι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την ερχόμενη Παρασκευή 11-2-11 ο Δήμαρχος έχει βάλει ως θέμα συζήτησης την αλλαγή της ονομασίας του Δήμου σε "Αλιάρτου-Θεσπιών" όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά.Αυτό είναι προς τιμή του και δεν μπορούμε να μην του το αναγνωρίσουμε παρόλο που το χωριό μας,κι εγώ προσωπικά,δεν τον ψηφίσαμε.Το σωστό να λέγεται

Ανώνυμος είπε...

καλα θα κανει η κυρια τσονογλου να διαβασει λιγο πιο κατω στο μπλοκ την ιστορικη ερωτηση του ΓΙΑΝΝΑΚΗ και να λουφαξει, ελεος υποτιμα την μνημη μας και το μυαλο μας

Ανώνυμος είπε...

Αναμφίβολα η κυρία Τσόνογλου εκμεταλλεύεται πολιτικά τη μετονομασία του Δήμου Αλιάρτου ενεργώντας με την επιστολή της ετεροχρονισμένα στο βαθμό που το θέμα είχε προγραμματιστεί για να περάσει από το Συμβούλιο από καιρό. Η ενέργειά της αυτή επισκιάζει την πρωτοβουλία των τοπικών αρχών και δείχνει ένα κακό παράδειγμα μιας ξεπερασμένης πολιτικής. Για ψηφοθηρικούς λόγους υποβαθμίζεται η νοημοσύνη των πολιτών. Ανεξάρτητα όμως από αυτό η μετονομασία του Δήμου Αλιάρτου σε «Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιών» δεν ενθαρρύνει μόνο τους πολίτες των Θεσπιών, αλλά ενισχύει τουλάχιστον πολιτισμικά και την Αλίαρτο. Ωστόσο, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μετονομασίας απαιτείται η στήριξη και των πολιτικών και φυσικά της κ. Τσόνογλου, και στο νόημα αυτό αναμένουμε την κινητοποίησή τους, ώστε η πρωτοβουλία αυτή να μην μείνει στο ράφι.
Ο ενδιαφερόμενος Παρατηρητής

GMT είπε...

Μετά συγχωρήσεως αλλά κατά τη γνώμη μου το θέμα δεν είναι εάν προλαβαίνει η κα Τσόνογλου τον Δήμο και τον κο Ντασιώτη.

Αλλά, κυρίως, το ότι (όπως φημολογείται) η ως άνω Βουλευτής ενεπλάκη προΚαλλικράτεια για την οριστικοποίηση του ονόματος του νέου Δήμου ως Αλιάρτου σκέτο.

Προφανώς οι Θεσπιείς δεν είχαν τόσο δυναμικό ΠΑΣΟΚο. Γιατί το θέμα δεν ήταν ούτε ο Σκουρτιανιώτης, ούτε ο Δημόφιλος.

Είναι σαν να γυρνάει ο Εφιάλτης και να δίνει συμβουλές αμύνης στους εν τις Θερμοπύλες πεσόντες (τραγικό π.χ. αλλά δε βαριέσαι).

Κι εκείνη τη δουλειά της κάνει. Και εμείς τη δική μας.

Κι όλα αυτά άσχετα από το τι ήταν «σωστό» για όνομα. Απλά ως πράξη καταδεικνύουσα το ποιόν και το ποιείν.

Ανώνυμος είπε...

Ως Θεσπιεύες αισθάνομαι την ανάγκη να πω δημόσια ότι ο Ντασιώτης & 0 Πελώνης & γενικώτερα η νέα δημοτική αρχή είναι παλλικάρια τίμισαν τον λόγο τους. Δυστθχώς όμως συκοφαντήθηκαν πολύ από εμάς γιαυτό πρέπει να τους ζητήσουμε ταπεινά συγνώμη. Δεν είμαι τόσο σίγουρος αν εκλεγόταν ο Βίτσης αν θα είχαμε τέτοια εξέλιξη. Η ιστορία δικαιώνει την νέα δημοτική αρχή. Μπράβο ΝΤΑΣΙΩΤΗ & ΠΕΛΩΝΗ κλπ

Ανώνυμος είπε...

Η Αλίαρτος είναι η έδρα του Δήμου αλλά δεν μπορεί κάποιος να απαγορεύσει στους κατοίκους των Θεσπιών να θέλουν να ενσωματώσουν το όνομα τους στον Δήμο.
Όχι μόνο διότι ο πληθυσμός σε κάθε πόλη είναι ο ίδιος, αλλά και από ιστορικής πλευράς έχουν το δικαίωμα αυτό.
Τώρα αν μερικοί βουλευτές απαξιούν να ασχοληθούν με αυτό το θέμα και προτιμούν να κάθονται κρυβόμενοι ως συνήθως, είναι προς τιμή της Τσονογλου που επικροτεί την πρόταση του δημάρχου για μια ιστορική πόλη της Βοιωτίας, άσχετα αν εχει πολιτικο κέρδος ή κόστος και άσχετα εάν επικρατήσει το νέο όνομα ή όχι.
Εάν γίνει δεν σημαίνει ότι μειονεκτεί η πόλη της Αλιάρτου, νομίζω είναι τιμή της να έχει ο Δήμος ένα ΙΣΤΟΡΙΚΟ όνομα, που σήμερα δεν το έχει.
Αντίθετα μπορεί να πει κάποιος ότι η πόλη της Αλιάρτου « κλέβει» σε εισαγωγικά την ιστορία από την πόλη των Θεσπιών.
Η δημοκρατία της χώρας μας επιτρέπει ο καθένας να έχει την άποψή του

Δίστομο-Αράχοβα-Αντίκυρα-Στείρι είπε...

Εμείς σκεφτόμαστε να αλλάξουμε το όνομα τραίνο που μας φόρεσαν οι πολιτικοί. Εσείς πάτε να βρείτε το μπελά σας? Ρε πατριώτες δεν υπάρχει κάποιο όνομα που να σας ενώνει? Αφήστε του τοπικισμούς.