Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

Ενημερωτική εκστρατεία για τα κινητά


Το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου ξεκινάει ενημερωτική εκστρατεία για την ανάγκη περιορισμού της υπέρμετρης χρήσης του κινητού τηλεφώνου, σύμφωνα και με τα μέτρα ασφαλείας που προτείνονται από ειδικούς επιστήμονες και οργανισμούς για την προστασία από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, όπως αυτά είχαν αναλυθεί σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στη Ρόδο.

Αιχμή αυτής της ενημερωτικής εκστρατείας είναι τηλεοπτικό μήνυμα κοινωνικού περιεχομένου που ετοίμασε το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο με τη φροντίδα του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Λουϊζίδη. Ήδη το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, μετά από σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε, ενέκρινε με απόφασή του την δωρεάν μετάδοση του μηνύματος αυτού από τους τηλεοπτικούς σταθμούς όλης της χώρας και για το χρονικό διάστημα από την 11η-01-2011 έως και την 28η-02-2011.

«Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία του Παρατηρητηρίου. Είναι ανάγκη να περιοριστεί η χρήση του κινητού. Είναι καιρός να μπει ένας φραγμός στην καταιγιστική διαφημιστική εκστρατεία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, που μας προτρέπουν να μιλάμε όλο και περισσότερο αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Η υγεία μας και η υγεία των παιδιών μας αξίζει πολύ περισσότερο από τα κέρδη τους» δήλωσε ο Πρόεδρος του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου κ Θανάσης Αναπολιτάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: