Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ

Φωτο από την χθεσινή διαμαρτυρία 
Τον Ιούνιο θα εκδικαστεί ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης η προσφυγή της Γερμανίας κατά της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ιταλίας, με την οποία απορρίφθηκε η ένσταση της Γερμανίας περί ετεροδικίας και κρίθηκε νόμιμη η κατάσχεση γερμανικού ακινήτου κειμένου στην πόλη της Φλωρεντίας για την πληρωμή μέρους του ποσού που επιδικάστηκε από τα ελληνικά δικαστήρια στους κατοίκους του Διστόμου. Η κατάσχεση αυτή, όπως είναι γνωστό, έγινε επειδή ο έλληνας Υπουργός της Δικαιοσύνης δεν επέτρεψε την εκτέλεση της απόφασης αυτής σε βάρος Γερμανικής περιουσίας που βρίσκεται στην Ελλάδα. Εκτός όμως από το έγκλημα αυτό που διέπραξε η Ελληνική Πολιτεία κατά του των θυμάτων του Διστόμου, το Ανώτατο Δικαστήριο της Χώρας μας έκρινε: α) ότι η Γερμανία έχει το δικαίωμα της ετεροδικίας και β) ότι τα θύματα της γερμανικής κατοχής δεν έχουν δικαίωμα ατομικής αγωγής κατά του Γερμανικού Δημοσίου και η αποζημίωσή τους είναι θέμα διακρατικών διαπραγματεύσεων, οι οποίες ουδέποτε έγιναν και ουδέποτε θα γίνουν αν δεν το επιβάλλει ο Ελληνικός Λαός.

Αν δεν είχε διαπράξει τα εγκλήματα αυτά η Ελληνική Κυβέρνηση και η Ελληνική Δικαιοσύνη, θα είχε το δικαίωμα η Χώρα μας, μέχρι τις 15/1/2011 να παρέμβει στο Δικαστήριο της Χάγης υπέρ της Ιταλίας και να ζητήσει την απόρριψη της γερμανικής προσφυγής, ώστε να πάρουν οι κάτοικοι του Διστόμου ένα μικρό μέρος της αποζημίωσης που τους επιδίκασαν τα ελληνικά δικαστήρια (τα δικαστικά έξοδα). Δυστυχώς, η παρέμβαση αυτή δεν θα γίνει. Πρώτον, διότι έχουν προηγηθεί τα αναφερόμενα στην προηγούμενη παράγραφο εγκλήματα της Ελληνικής Κυβέρνησης και δεύτερον, διότι και χωρίς αυτά η κυβέρνησή μας δεν θα τολμούσε να παρέμβει.
Για τους λόγους αυτούς παρεμβαίνει το Συμβούλιό μας με την παρούσα ανακοίνωση και α) καταγγέλλει για μια ακόμα φορά την εγκληματική συμπεριφορά των ελληνικών κυβερνήσεων σε βάρος του Ελληνικού Λαού και υπέρ της Γερμανίας και β)καλεί το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να σταθεί στο ύψος του, να μην καμφθεί από τις γερμανικές και φιλογερμανικές πιέσεις και να απορρίψει την γερμανική προσφυγή κατά της απόφασης του Αρείου Πάγου της Ιταλίας, με την οποία επικυρώθηκε η κατάσχεση γερμανικού ακινήτου κειμένου στη Φλωρεντία της Ιταλίας προς μερική -έστω και ελάχιστη- αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου.
Αθήνα, 6 Ιανουαρίου 2011                                         
Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας
  Μανώλης Γλέζος
Ευάγγελος Μαχαίρας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ, μια φιλοελληνική κυβέρνηση και μάλιστα επαναστατική λαική να κλείση όλες τις πρεσβείες των χωρρών της ευρωπαικής ΄ενωσης,να αναγνωρίσουμε ότι δεν χρωστάμε σε κανέναν τίποτα γιατί αυτοί μας χρωστάνε,να επανέλθουμε στή δραχμή,να γίνουμε αφέντες στη χώρα μας και όλοι αυτοί που μας κυβέρνησαν να μπούν στη φυλακή μαζύ με όυς του ς ωφελημένουνς λαμόγια του συστήματος.
Για να γίνει αυτό χρειάζεται μιά ενωμένη Αριστερά .Το ακούς αυτό
ΚΚΕ,γιατί ευθύνεσαι για την διάσπαση της Αριστεράς με την σεχταριστική σου πολιτική δυναμητίζεις την ενότητα,των λαικών δυνάμεων στο όνομα της κομμουνιστικής καθαρότητας για να καθόσαστε στις καρέκλες του ΚΚΕ,που είναι ποτισμένες γεμάτες με αίμα αγνών αγωνιστών.Μπορεί σήμερα η ηγεσία του κόμματος να δώση μια πειστική απάντηση έτσι όπως το πάει πότε και πώς θα ανατρέψει αυτό το απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα χωρίς την ενότητα της Αριστεράς ;

Ανώνυμος είπε...

Blog για το χωριό "Θεσπιές"...

Καμία σχέση.

Τι μανία είναι αυτή με τα κόμματα και την πολιτική?

Αλλάξτε τίτλο.

Θεσπιακά είπε...

Στην στήλη των σχολίων ο κάθε επισκέπτης της ιστοσελίδας μας μπορεί να γράψει ότι αυτός θέλει, θεωρεί σωστό και ότι σκέπτεται. Δεν είναι κατ΄ ανάγκη υποχρεωμένος να γράψει σχόλιο που να αφορά το θέμα της ανάρτησης αν και αυτό θα ήταν πιο ταιριαστό. Φυσικά μπορεί να εμπλουτίσει και να υποστηρίξει το δημοσίευμα στο οποίο κάνει σχόλιο, να το κριτικάρει ή να το αποδοκιμάσει. Όλα έχουν την αξία τους.

Ανώνυμε των 11:19 π.μ., αν καλά καταλαβαίνουμε, ζητάς να είμαστε ένα blog για τις Θεσπιές αποκλειστικά ή κυρίως και κρίνεις ότι έτσι όπως είναι η ιστοσελίδα μας δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ζητάς εσύ ο ίδιος. Επίσης θεωρείς ότι η ιστοσελίδα μας έχει μια μανία με τα κόμματα και την πολιτική και ότι πρέπει να αλλάξει λογότυπο, να ονομαστεί δηλαδή κάπως διαφορετικά που να μην έχει σχέση ο τίτλος με τις Θεσπιές.

Σαφέστατη και ευθεία η άποψή σου. Και σεβαστή αν διαφωνείς με την πολιτική κατεύθυνση της ιστοσελίδας.
Πάντως είναι άδικο να λες ότι τα θέματα για τις Θεσπιές δεν κυριαρχούν στις στήλες μας. Πόσα ακόμα να γράψουμε; Αλλά μήπως τα γενικότερα θέματα, πχ διόδια, δεν τις αφορούν; Ή συμβαίνει κάποιο κίνημα ή διεκδίκηση ή μεγάλο γεγονός στον τόπο μας και εξελίσσονται συνεχώς αγώνες και δεν το έχουμε αντιληφθεί;

Αν η ένταση με την οποία διατυπώνεις την άποψή σου πρέπει εκληφθεί σαν απαίτηση από την ιστοσελίδα μας να έχει περισσότερο περιεχόμενο που να αφορά τα προβλήματα των Θεσπιών και αν έχεις να πεις για τις Θεσπιές πολλά και συ ο ίδιος, τότε θα ήταν και τιμή μας να το καταγράψουμε και στήλες μας είναι στην διάθεσή σου.