Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

Προωθούνται οι αγροτικές καλλιέργειες και μαθήματα σε αρχάριους στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Στην Βοιωτία τι προωθείται;

Με σκοπό να αντιμετωπίσουν τα επερχόμενα λόγω κρίσης και μνημονίου προβλήματα επισιτισμού των λαϊκών στρωμάτων αλλά και με σκοπό να προστατέψουν   τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στις περιοχές τους, οι κάτοικοι των μεγαλουπόλεων και πρώτα-πρώτα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στρέφονται  στην καλλιέργεια αστικών περιοχών ελεύθερης δημόσιας γης. Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για έναν αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό.
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23/1 στον υπαίθριο χώρο του Πάρκου Αεροπορίας, στο Ελληνικό,  νέα συνέλευση  της «Πρωτοβουλίας  για έναν αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό», με την παρουσία  του Δημάρχου Ελληνικού Χρήστου Κορτζίδη και εκπροσώπου της ερευνητικής ομάδας του ΕΜΠ, η οποία πριν λίγες μέρες κατέθεσε την ολοκληρωμένη πρόταση για την διαμόρφωση του χώρου του πρώην αεροδρομίου σε Πάρκο Υψηλού Πρασίνου.
Στην συνέλευση συζητήθηκαν διάφορα ειδικά ζητήματα που αφορούν την οριοθέτηση ενός πιλοτικού και ενός παραγωγικού αγρού στον χώρο του πρώην αεροδρομίου, και δόθηκαν μια σειρά πληροφορίες από συμμετέχοντες Γεωπόνους και Βιοκαλλιεργητές  σχετικά με τους λαχανόκηπους, τους σπόρους, το έδαφος,  κλπ.
Από την συζήτηση προέκυψε η ανάγκη της οργάνωσης το επόμενο διάστημα ενός Σεμιναρίου με Μαθήματα Κηπουρικής για αρχάριους, σε επιλεγμένο τμήμα του χώρου και η οργάνωση μιας καμπάνιας πληροφόρησης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου, για την σημασία της λειτουργίας ενός αυτοδιαχειριζόμενου αγρού στο Ελληνικό.
Επισημαίνεται ότι την επόμενη Τετάρτη 26/1, στις 12.30μμ θα γίνει παρουσίαση της έρευνας του  Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του ΕΜΠ, στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας (Ακαδημίας 61),  ενώ την ίδια μέρα, στις 8.00μμ, θα πραγματοποιηθεί  ανοιχτή συζήτηση για τους αυτοδιαχειριζόμενους αστικούς αγρούς και την πρωτοβουλία που προωθείται στο Ελληνικό, στο NOSOTROS, Θεμιστοκλέους 66- Εξάρχεια.
Πρωτοβουλία για έναν αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό
Επικοινωνία : 210 9954362- 6932 254161- 6974 644383- 6977 239066
Ε- mail:     agroselliniko@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: