Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

Ο κ. Ρέππας προσπαθεί να μας πείσει ότι το σύστημα των διοδίων είναι δίκαιο

Ο κ. Ρέππας αναφέρθηκε στο ζήτημα των διοδίων σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM. Ο κ. Ρέππας προσπαθεί να μας πείσει ότι το σύστημα των διοδίων είναι δίκαιο γιατί σε όλες τις χώρες υπάρχουν διόδια. Όμως ούτε όλες οι χώρες έχουν διόδια ούτε το σύστημα των διοδίων είναι δίκαιο.

Ο κ. Ρέππας αναγνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα με τα διόδια και αποδίδει την απόφαση που δημιουργεί το πρόβλημα στη Ν.Δ. που ψήφισε τις συμβάσεις. Ο κ. Ρέππας φαίνεται ξέχασε ότι τις συμβάσεις του 2007 τις υπερψήφισε και το ΠΑΣΟΚ.

Συνεχίζει λέγοντας για την Εγνατία ότι έχουμε φορτηγά, τουρκικά ή βουλγάρικα, που καταπονούν αυτό το δρόμο. Αν το πρόβλημά σας ήταν η καταπόνηση του δρόμου από τα φορτηγά θα είχατε διόδια για τα φορτηγά όπως γνωρίζεται καλά ότι υπάρχουν στη Γερμανία μόνο για τα οχήματα βάρους μεγαλύτερου από 12 τόνους, κι αν θέλατε να στοχεύσετε τα τουρκικά και βουλγάρικα φορτηγά θα μπορούσατε να ζητάτε να καταβάλλουν τέλη κυκλοφορίας κατά την είσοδό τους στην χώρα. Το πρόβλημα όμως δεν είναι η συντήρηση της Εγνατίας αλλά το πως θα χαρατσώσετε κι αυτό αποδεικνύεται γιατί το κόστος συντήρησης της Εγνατίας παραμένει άγνωστο αν και έχουν αναφερθεί τρία ποσά που διαφέρουν. Άλλο το κόστος για τον Πρόεδρο της Εγνατίας, άλλο για τον Αντιπρόεδρό της και άλλο για τον υφυπουργό.

"Μα είναι δίκαιο το κόστος για την κατασκευή, τη συντήρηση αυτών των δρόμων να το πληρώνει κάποιος που ζει στην Κρήτη" αναρωτιέται ο κ. Ρέππας. Πέρσι ο κ. Ρέππας ανακοίνωσε ότι ο Βόρειος οδικός άξονας Κρήτης θα κατασκευαστεί με εθνικούς πόρους, με χρήματα από την εφορία δηλαδή. Μα είναι δίκαιο η γιαγιά από τον Μώλο να πληρώνει διόδια για να πάει τις ελιές της στο λιοτρίβι και να πληρώνει και από την εφορία της να κατασκευαστεί ο δρόμος του Κρητικού και ο Κρητικός να πληρώνει από την εφορία μόνο τον δικό του δρόμο; Και αν αναλύσουμε τι αφορά το διόδιο που πληρώνει η γιαγιά στον Μώλο θα δούμε ότι δεν αφορά την συντήρηση της ΠΑΘΕ (που στο συγκεκριμένο τμήμα έχει κατασκευαστεί με εθνικούς και κοινωτικούς πόρους) αλλά αφορά την κατασκευή της Κεντρικής Οδού που θα συνδέει την ΠΑΘΕ με την Εγνατία. Είναι δίκαιο η γιαγιά στον Μώλο να πληρώνει διδόδια για να κατασκευαστεί ένας δρόμος που δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ;

Δεν υπάρχει κανένα δίκαιο και καμιά λογική στην επιβολή διοδίων. Δεν πληρώνουμε το χαράτσι τους. Ζητάμε να καταργηθούν όλα τα διόδια.

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής - Ευβοϊκού

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Ρέππας και όλο το ΠΑΣΟΚ,έχουν βάλει διόδια σε κάθε μας βήμα.
Τα μόνα διόδια που δεν έχουν βάλει είναι στη φτώχεια στην εξαθλίωση του εργαζόμενου λαού , να βαδίζει ελεύθερα προς την καταστροφή και στο μαρασμό όλης της πατρίδας. Ω,