Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 3η συνέλευση του Πανελλαδικού Συντονιστικού κατά των Διοδίων

Το  Σάββατο 15 Ιανουαρίου στην Λαμία στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρο του Δήμου πραγματοποιήθηκε η 3η πανελλαδική συνδιάσκεψη του συντονιστικού των επιτροπών ενάντια στα διόδια. Σε αυτή συμμετείχαν πλήθος κόσμου που δημιούργησε το αδιαχώρητο στην αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου καθώς και επιτροπές αγώνα ενάντια στα διόδια από ολόκληρη την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα στην συνδιάσκεψη συμμετείχαν  25 επιτροπές αγώνα απ΄ όλη την χώρα, 12 επίσημοι  φορείς και κατατέθηκαν 6 ψηφίσματα.
Μετά την πανελλαδική συνέλευση ορίστηκε ξεκάθαρα ο στόχος του κινήματος:
Να καταργηθούν οι συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών δρόμων σε ιδιωτικές εταιρίες.
Να καταργηθούν τα όλα διόδια, ιδιωτικά ή κρατικά
Να συνεχιστούν όλα τα έργα επέκτασης ή βελτίωσης όλων των εθνικών δικτύων με ευθύνη ενός δημόσιου φορέα με κοινωνικό έλεγχο.
Να απορριφθούν οι λογικές της κάρτας, του ηλεκτρονικού διοδίου ή της χρήσης παράπλευρων δρόμων.
Θεωρήθηκε απαραίτητη η συμπόρευση και με άλλες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα από την σημερινή οικονομική κρίση και ιδιαίτερα των αγροτών και επαγγελματιών οδηγών.
Στην πανελλαδική συνδιάσκεψη συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν οργανωτικά και Νομικά θέματα
Αποφασίσθηκε η συμμετοχή  στην ιδρυτική συνάντηση του Παμπελοποννησιακού Συντονιστικού Ενάντια στα Διόδια  την Κυριακή 23/1.
H επόμενη πανελλαδική συγκέντρωση του συντονιστικού αγώνα ενάντια στα διόδια θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα στις 13 Μαρτίου 2011 ημέρα Κυριακή και  ότι επόμενη κοινή δράση όλων των επιτροπών αγώνα για πανελλαδικό άνοιγμα όλων των σταθμών διοδίων θα πραγματοποιηθεί στις 06 Φεβρουαρίου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: