Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

ΠΕΡΜΗΣΣΟΣ: ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Έντονος είναι ο προβληματισμός στους κατοίκους του Νεοχωρίου Θεσπιών τα τελευταία χρόνια σχετικά με την μόλυνση του ιστορικού μας ποταμού Περμησσού. Ορμώμενος από τις τελευταίες ντροπιαστικές -για τον τόπο μας- εικόνες, θα θίξω οσονούπω με λεπτομέρειες το θέμα των αποβλήτων των λιοτριβιών και οινοποιείων της Άσκρης.Εν αγνοία των συγχωριανών μας, εδώ και αρκετά χρόνια, ο ποταμός μας τείνει να μετατραπεί από ένα κόσμημα του δήμου σ'έναν σύγχρονο σκουπιδότοπο. Αρκεί να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι την εικόνα των μαύρων νερών, την δυσοσμία(για όσους θα έχουν την «τιμή» να βρεθούν εκεί), την επιβάρυνση στο περιβάλλον καθώς και τη ζημιά που προκαλείται στις σοδειές. Μάλιστα έχουν προβεί και σε μηνύσεις αρκετοί ιδιώτες.

Η συγκεκριμένη εικόνα σίγουρα δεν τιμά ούτε τον Δήμο Θεσπιών αλλά ούτε και τη Νομαρχία η οποία είναι υπεύθυνη κ εθελοτυφλεί, αφήνοντας αυτό το αναξιοποίητο αξιοθέατο στο έλεος των αποβλήτων των λιοτριβιών τηε Ασκρης. Για όλες τις παραπάνω εικόνες απευθυνόμαστε στον νέο περιφερειάρχη κ. Περγαντά να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια μας για τον άμεσο καθαρισμό όπως και την άμεση παύση ρίψης αποβλήτων στον ποταμό Περμησσό.
 
                                                                                                   Jim Dik

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν θίξεις εσύ οσονούπω με λεπτομέρειες το θέμα μην περιμένεις από τους αρμόδιους...

Ανώνυμος είπε...

πρέπει πρώτα να δράσει και να αντιδράσει η τοπική κοινωνία, με άμεσες ενέργειες προς όλες τις υπηρεσίες και τους τους αρμόδιους φορείς, με έντονη δημοσιοποίηση του προβλάματος κλπ. κλπ. Μην περιμένετε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να έρθουν από μόνες τους να λύσουν το πρόβλημα. Οι κάτοικοι πρέπει να τρέξουν και να αναγκάσουν τις υπηρεσίες να λάβουν μέτρα.