Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010

Άντε και καλή χρονιά!

Το 2008 ευχηθήκαμε χρόνια πολλά και ανατρεπτικά, το 2009 χρόνια πολλά με ανατροπές πάντα με την ευγενική παρέμβαση του Κάρολου. Οι ευχές μας για ανατροπές πραγματοποιήθηκαν προς το χειρότερο βέβαια. Το 2011 ευχόμαστε όχι άλλες ανατροπές στους μισθούς των εργαζομένων και των συνταξιούχων, Ευχόμαστε καλύτερες μέρες οι οποίες θα έρθουν μόνο με αγώνες καθημερινούς. 
Η συντακτική ομάδα των ΘΕΣΠΙΑΚΩΝ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν και με ευχές δεν γίνεται τίποτα,θα ευχηθώ και εγώ η χρονιά που έρχεται να μην έχει καμιά σχέσει με τις προηγούμενες,αλλά με την ενεργεί αγωνιστικη μας παρέμβαση να δημιουργηθεί ένα ρωμαλέο λαικό κίνημα αγροτων εργατών και λοιπών καταπιεζομένων για να ανατρέψουν αυτή την ασχημη ληστρική απάνθρωπη κατάσταση.
Το 2011 μας φανερώνη οπτικά δύο παλούκια.Αυτά είναι το έντεκα 1 1 . Σηματοδοτούν τα παλούκια αυτά το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ ,αυτούς τους δύο ενόχους που κυβέρνησαν τη χώρα και έκαναν όσο μπορούσαν περισότερο και να μας φτωχοποιήσουν και να μας ξεφτυλίσουν. Ιδού οι ένοχοι,που το μόνο ελαφρυντικό που έχουν είναι ότι εμείς τους ψηφήσαμε. Ιδού ο έτερος ένοχος.[αυτοί που τους ψήφισαν δηλαδή].Υπάρχει και άλλος ένοχος και αυτός είναι η διασπασμένη Αριστερά.Δηλαδή όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας μας είναι για τα μπάζα.
Να γιατί χρειάζεται ένα ρωμαλέο λαικό κίνημα ένα καινούργιο ΕΑΜ με δύναμη και θέληση να βάλη κάθε κατεργάρη στη φυλακή,να απαλλάξη τη χώρα από αυτά τα αιματικά μπιμπίκια. Ω.

Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση ..τα εμετικά μπιμπίκια. Ω.

Μπάρμπας είπε...

Χρόνια πολλά σε όλους τους συμπατριώτες μου. Κάνω ΠΟΔΙ στα σχόλια των Θεσπιακών και ζητάω το δώρο μου.
Δεν με καλέσατε στην συγκέντρωση που θα γίνει αύριο ο απόγευμα για την εκπομπή Κυριακή στο Χωριό αλλά το έμαθα και θα έρθω να ζητήσω αντί για δώρο να μου επιτρέψετε να πω ένα παραδοσιακό τραγούδι.
Χρόνια πολλααααααα

Ανώνυμος είπε...

Φρύνη: Η καλλονή των αρχαίων Θεσπιών
ΒΗΜΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ| Ετικέτες dk, Βοιωτικά, Ελλαδικά | Posted On 30.12.2010 at 22:27

Πάρις Βαρβαρούσης
Η Φρύνη ήταν μια από τις πιο όμορφες κοπέλες της αρχαιότητας, τόσο που το κάλος της συγκρινόταν με της θεάς Αφροδίτης. Γεννήθηκε στις Θεσπιές το 347 π.Χ., θυγατέρα του Θεσπιέως Επικλή και ονομαζόταν αρχικά Μνησαρέτη. Αναγκάστηκε, όμως, να αναζητήσει δουλειά στην Αθήνα, για να βοηθήσει τη φτωχή οικογένειά της. Εργάστηκε, αρχικά, ως αυλητρίδα και, στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενη τη φυσική της εμφάνιση και την εξυπνάδα της, πέρασε στους κύκλους των πλουσίων και έγινε διάσημη εταίρα. Λόγω του χλωμού (χρυσοπράσινου) δέρματός της οι άλλες εταίρες την αποκαλούσαν Φρύνη (από το φρύνος). Απέκτησε σύντομα πάρα πολλά πλούτη σε βαθμό μάλιστα που πρότεινε να ανοικοδομήσει με δικά της έξοδα τα τείχη της Θήβας που είχε καταστρέψει ο Μέγας Αλέξανδρος, με τον όρο να τοποθετηθεί η επιγραφή «τα τείχη καταστράφηκαν από τον Αλέξανδρο, επισκευάστηκαν από τη Φρύνη την εταίρα». Αυτό δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.
Το άγαλμα της Φρύνης στον Coburger Hofgarten
σε απεικόνιση Ferdinand Lepcke (1866–1909)

Οι πηγές αναφέρουν ότι ο Πραξιτέλης, όταν την συνάντησε, της ζήτησε να γίνει φίλη και μοντέλο του. Το περίφημο άγαλμα «Αφροδίτη της Κνίδου», αντίγραφο του οποίου βρίσκεται στο Βατικανό, κατασκευάστηκε από τον μεγάλο γλύπτη και αποδίδει πιστά την καλλονή των Θεσπιών.
Φρύνη και Πραξιτέλης
Η Φρύνη, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, κατηγορήθηκε κάποτε για ασέβεια, επειδή θεωρήθηκε ότι η ομορφιά της ήταν ανάλογη της θεάς Αφροδίτης. Για το λόγο αυτό παραπέμφθηκε στον Άρειο Πάγο, για να δικαστεί. Την υπεράσπισή της ανέλαβε ο γνωστός ρήτορας Υπερείδης, ο οποίος, διαπιστώνοντας κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του ότι η υπόθεση είναι χαμένη, αξιοποίησε το κάλλος της Φρύνης, τραβώντας ξαφνικά το ένδυμά της και αποκαλύπτοντας σε όλο το μεγαλείο του το πανέμορφο σώμα της. Οι δικαστές, εντυπωσιασμένοι από το θέαμα και εκτιμώντας ότι η φυσική ομορφιά αποτελούσε στοιχείο εύνοιας των θεών, την αθώωσαν χωρίς επιφυλάξεις.

Ο Υπερείδης αποκαλύπτει την ομορφιά της Φρύνης στους δικαστές του Αρείου Πάγου
Πίνακας του Ζαν-Λεόν Ζερόμ (1861)


Σε ιερό των Θεσπιών υπήρχε δίπλα στην Αφροδίτη του Πραξιτέλη και άγαλμα της Φρύνης του ιδίου γλύπτη.

Πηγές
• Reinsberg Carola: Ehe, Hetärentum und Knabenliebe im antiken Griechenland . C.H.Beck Verlag. 1999. ISBN 3406339115
• Jacobs: Vermischte Schriften, Bd. 4. Leipzig 1830

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλετε μπορείτε να αναρτήστε το παρακάτω κείμενο με τις εικόνες από το ΒΗΜΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
Χρόνια Πολλά
Πάρις Βαρβαρούσης

Φρύνη: Η καλλονή των αρχαίων Θεσπιών
ΒΗΜΑ ΑΛΙΑΡΤΟΥ| Ετικέτες dk, Βοιωτικά, Ελλαδικά | Posted On 30.12.2010 at 22:27

Πάρις Βαρβαρούσης
Η Φρύνη ήταν μια από τις πιο όμορφες κοπέλες της αρχαιότητας, τόσο που το κάλος της συγκρινόταν με της θεάς Αφροδίτης. Γεννήθηκε στις Θεσπιές το 347 π.Χ., θυγατέρα του Θεσπιέως Επικλή και ονομαζόταν αρχικά Μνησαρέτη. ....

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Θεσπιακά είπε...

Συμφωνούμε με τον Ω ότι χρειάζεται ένα ρωμαλέο λαϊκό κίνημα ένα καινούργιο ΕΑΜ με δύναμη και θέληση να βάλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. Μακάρι…

Ευχαριστούμε τον Μπάρμπα που μας έκανε πόδι και για τις ευχές του και φανταζόμαστε να μπορέσει να πει και ένα και δύο τραγούδια.

Ευχαριστούμε τον κ. Πάρι Βαρβαρούση για τις ευχές και για το ωραίο κείμενό του. Αυτά και άλλα πολλά είναι γνωστά και έχουν δημοσιευθεί για την Φρύνη των Θεσπιών. Θα αξιοποιήσουμε το κείμενο και τις ωραίες φωτο σύντομα.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά στον ανώνυμο των 11.15΄.