Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010

ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

Λανθασμένη ενέργεια χαρακτηρίστηκε…και φάουλ καταλογίσθηκε από Θεσπιείς στον απερχόμενο Δήμαρχο Θηβαίων, ο οποίος κατά την διάρκεια συνέτευξης τύπου με θέμα τον απολογισμό του και τις προτάσεις του προς την νέα δημοτική αρχή, στράφηκε κατά των Θεσπιέων.

Δεν γνωρίζουμε αν αληθεύουν τα αναφερθέντα για «εμπάθεια κατά της Θήβας» και «κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος» για τα οποία κατήγγειλε τη γενική γραμματέα της περιφέρειας Στερεάς Κατερίνα Διαμαντοπούλου, ο απερχόμενος δήμαρχος Θηβαίων Νίκος Σβίγγος «την ώρα που η Ελλάδα» όπως είπε χαρακτηριστικά «προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της μέσα από τις τακτικές της Κυβέρνησης». Αν αλήθευαν έπρεπε να τα είχε καταγγείλει νομίμως όσο ήταν Δήμαρχος και όχι να ρίχνει φωτοβολίδες τώρα που αποχωρεί.

Ούτε γνωρίζουμε αν τα άλλα δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα που έφερε για τρεις μελέτες κόστους που παρουσιάζουν αντιφάσεις ως προς το χρονοδιάγραμμα παράδοσης, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σίγουρα, όμως, γνωρίζουμε ότι είναι ατυχές το τρίτο από τα παραδείγματα στα οποία ο κ. Σβίγγος αναφέρθηκε. Στις μελέτες, δηλαδή, για την ωρίμανση έργων βιολογικού καθαρισμού που δίνονται σε δήμους (Δήμος Θεσπιέων) με δημοτικά διαμερίσματα μικρότερα των 2.000 κατοίκων, καθώς και για το γεγονός της χρηματοδότησης μελέτης για τον Δήμο Θεσπιέων, ύψους 243.000 ευρώ για την αποπεράτωση γηπέδου.

Ατυχής και απαράδεκτη ήταν και η συσχέτιση των παραπάνω χρηματοδοτήσεων με την Θήβα «την ώρα που η Θήβα στενάζει λόγω του ανατολικού περιφερειακού, που ακόμη παραμένει στα συρτάρια της περιφέρειας με την εκκρεμότητα της ολοκλήρωσης της οριστικής μελέτης λόγω 200.000 ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: