Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2010

ΧΡΥΣΑΦΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή αναβλήθηκε η πολυαναμενόμενη “δημόσια διαβούλευση” της 18ης Δεκεμβρίου στην Ιερισσό για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ. Έτσι ενημέρωσε με φαξ η Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κα Μαργαρίτα Καραβασίλη το Δήμαρχο Σταγείρων-Ακάνθου Μιχάλη Βλαχόπουλο, χωρίς να αιτιολογήσει την απόφασή της.

Ωδυνεν όρος και έτεκε μυν το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Μόλις την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου η κα Καραβασίλη είχε στείλει επιστολή στο Δήμαρχο σχετικά με τη διοργάνωση της διαβούλευσης στην Ιερισσό, σκοπός της οποίας, σύμφωνα με την κα Καραβασίλη, θα ήταν “μετά από τη γνωμοδότηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, να γνωμοδοτήσει και ο λαός”!

Φαίνεται ότι τελικά το ΥΠΕΚΑ δεν ήθελε να ακούσει τη “γνωμοδότηση του λαού”. Γιατί οι πληροφορίες τους ήταν ότι χιλιάδες λαού με επικεφαλής τις Δημοτικές Αρχές Σταγείρων-Ακάνθου και Παναγίας θα έσπευδαν το Σάββατο στην Ιερισσό για να γνωμοδοτήσουν ομόφωνα “ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΚΑΒΟ, ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΙΣ ΒΙΛΛΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ”
Και η διαβούλευση αναβλήθηκε.

"ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: