Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010

Ε, όχι και χορηγία στη φανέλα της Μπαρτσελόνα…


Απογοήτευση στον φίλαθλο κόσμο από την συμφωνία με την Qatar Foundation που έκανε η Μπαρτσελόνα για να βάλει στη φανέλα της το λογότυπο του οργανισμού ως χορηγού έναντι 30 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Οι «μπλαουγκράνα» ανακοίνωσαν τη συμφωνία με επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα τους, στην οποία όμως τονίζουν πως στη φανέλα θα παραμείνει και το λογότυπο της UNICEF που δεν πληρώνει τον σύλλογο, αλλά αντιθέτως ο σύλλογος τη χρηματοδοτεί με 2 εκ. ευρώ ετησίως συν το 2% των ετήσιων εσόδων του.

Η Qatar Foundation ιδρύθηκε από τον Εμίρη του Κατάρ, Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Τανί, το 1995 και δραστηριοποιείται σε τομείς όπως της εκπαίδευσης και της κοινωνικής έρευνας, ενώ επρόκειτο για βασικό χρηματοδότη της υποψηφιότητας της χώρας για το Μουντιάλ του 2022, το οποίο και τελικά ανέλαβε.

Η χορηγία αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα τη φετινή σεζόν και να διαρκέσει μέχρι το 2016, βάζοντας έτσι στα ταμεία της Μπαρτσελόνα το συνολικό ποσό των 180 εκατομμυρίων ευρώ.
Παρόλα αυτά, η περίπτωση της Μπαρτσελόνα είναι διαφορετική από των υπολοίπων συλλόγων και γι αυτό ίσως η συμφωνία προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στην τάξη των οπαδών της. Οι «μπλαουγκράνα» θεωρούνται ότι πιο κοντινό έχει η Καταλονία σε εθνική ομάδα και εξαιτίας αυτής της άποψης αλλά και για άλλους λόγους δεν έβαζαν ποτέ χορηγία στις φανέλες τους.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ......

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά δεν είχαμε άλλη στεναχώρια παρά μόνο τη φανέλα της μπαρτσελώνας.

Ανώνυμος είπε...

Το είχε πει και ο Νοστράδαμος.