Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

Ω Πολιτισμέ μου, που είσαι;

Ένα βότσαλο στο λιμνασμένο μυαλό μας μπορεί να αποδειχθεί η πρωτοβουλία των συμπολιτών μας για την διαμόρφωση και παρουσίαση της Πρότασης. Η αλήθεια είναι ότι από το πολύ καθισιό έχουμε όλοι μας διαμορφώσει μεγάλες προσδοκίες για την πρωτοβουλία αυτή. Είναι η βαθειά ανάσα κι ένα ‘δεν πάει άλλο ρε γαμώτο’ για το Ερημόκαστρο που είναι χαμένο στους διαλογισμούς χαμένων μεγαλείων. Δεν θέλουμε να μείνουμε στα ίδια.

Παράγοντας ζωογόνος είναι οι νέοι πολίτες του Δήμου μας που αν καταφέρουν και ξεπεράσουν αγκυλώσεις του δικού μας παρελθόντος τότε κάτι πολύ καλό θα γεννηθεί.

Διότι το παρελθόν δεν είναι πάντα καλό κι όμορφο. Όμως είμαστε προϊόντα του και έτσι αξίζει να διασώσουμε εκείνα τα στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να αντέξουμε την πίεση ενός μέλλοντος που εισβάλλει από όλες τις μπάντες ορμητικό, καταστροφικό και ξετσίπωτο. Για τους αισιόδοξους σαν κι εμένα, κάτι καλό θα βγει απ’ όλα αυτά αλλά προς το παρόν πρέπει να κρατήσουμε άμυνα, να αντέξουμε και η εμπειρία των προηγούμενων μας είναι χρήσιμη.

Και με την εισαγωγή αυτή θέλω σήμερα να πω την άποψη μου για το τρίτο κεφάλαιο της Πρότασης με την επικεφαλίδα ‘ΗΘΗ ΕΘΙΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ’. Δεν κάνω κριτική, άποψη διατυπώνω, διότι επί της ουσίας συμφωνώ... η συνέχεια στον ΕΡΜΟ ΚΑΣΤΡΙΩΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: