Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ

Είναι πρωτοφανής η επίθεση που δέχεται το δικαίωμα στην δωρεάν περίθαλψη από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το ΕΣΥ πια θα λειτουργεί όχι με βάση την ανάγκη εκατομμυρίων φτωχών της ελληνικής επικράτειας να έχουν μια σοβαρή δωρεάν περίθαλψη για να επιβιώσουν, αλλά με βάση τις επιταγές της τρόικας για περιορισμό των δαπανών του δημοσίου ακόμα και σε τομείς όπως η περίθαλψη. Και παρά το γεγονός ότι από τις στατιστικές της ίδιας της Eurostat και του ΟΟΣΑ είναι γνωστό πώς η Ελλάδα έχει μακράν το χαμηλότερο ποσοστό δημόσιων δαπανών για την υγεία σε όλη την ΕΕ, περίπου στο μισό του ευρωπαϊκού μέσου όρου, και είναι πρώτη χώρα στον ΟΟΣΑ στις λεγόμενες «καταστροφικές δαπάνες υγείας», δηλαδή στον αριθμό νοικοκυριών που πτωχεύουν επειδή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα περίθαλψης.
Ενώ δηλαδή πριν ακόμα από την εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας και την υπογραφή του μνημονίου ήταν αναγκαίο να ενισχυθεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας του ΕΣΥ για να πληρώνει ο κόσμος λιγότερο από την τσέπη του και άρα πολύ περισσότερο μετά τη νέα φτώχεια που έφεραν τα μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι ζωτικής σημασίας να ενισχυθεί το ΕΣΥ ποσοτικά και ποιοτικά και να γίνει εντελώς δωρεάν για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους ανασφάλιστους ως στοιχειώδης κοινωνική προστασία από την πλήρη περιθωριοποίηση, η κυβέρνηση κινείται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση της επιβολής πληρωμής από τους ανασφάλιστους (το 15% του πληθυσμού δηλαδή) ακόμα και στα Κέντρα Υγείας.!! Για να φτάσουμε στην τελευταία αυτή πράξη της τραγωδίας προηγήθηκαν μια σειρά από κυβερνητικές αθλιότητες τους τελευταίους 8 μήνες.

Αποκρούοντας λοιπόν την αντιστροφή της πραγματικότητας ,το ρατσιστικό δηλητήριο, τους χυδαίους εκβιασμούς και τα κλαψουρίσματα του υπουργού υγείας αντιστεκόμαστε στην μετατροπή σε εμπόρευμα του δικαιώματος σε δωρεάν ποιοτική φροντίδα υγείας και περίθαλψη για όλους τους ανθρώπους που κατοικούν σε αυτή τη χώρα.

Μένουμε πιστοί σε αυτό που καθιέρωσε ο γενέθλιος νόμος του ΕΣΥ το 1983 και αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του ελληνικού λαού στον 20ο αιώνα και δεν θα αφήσουμε να χαθεί, αλλά θα παλέψουμε να ολοκληρωθεί με την συγκρότηση ενός πραγματικά καθολικού , ισότιμου, ποιοτικού ,ανθρώπινου και δωρεάν συστήματος υγείας και πρόνοιας για όλους.

Σας καλούμε όλους και όλες να συμμετέχετε ενεργά στην εβδομάδα ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης σε όλες τις υπηρεσίες του ΕΣΥ που κήρυξε η ΟΕΝΓΕ από 22-28 Νοεμβρίου 2010 και που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και μπλοκάρισμα των ταμείων των νοσοκομείων, καταλήψεις των γραφείων διοίκησης και άλλες δράσεις που θα στοχεύουν στην ακύρωση της είσπραξης χρημάτων από τους πολίτες μέσα στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας του ΕΣΥ.
    ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: