Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΖΉΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ

Τελειώνουν αύριο οι διαδικασίες των Δημοτικών Εκλογών ενώ η σκληρή πραγματικότητα παραμένει η ίδια. Ένα ζήτημα που κατά την γνώμη μας πρέπει να απασχολήσει την τοπική κοινωνία των Θεσπιών και όχι μόνο είναι το μέλλον των περιουσιακών στοιχείων που έχουν εκχωρηθεί ή παραχωρηθεί και στερούν τους Δημότες από την χρήση και αξιοποίησή τους.

Θέτουμε ορισμένες σκέψεις μας για προβληματισμό, διόρθωση, συμπλήρωση κλπ αλλά και για δράση και διεκδίκηση των των συμπερασμάτων στα οποία θα καταλήξουμε. Νομίζουμε οτι:

Χρειάζεται με συντονισμό και αποφασιστικότητα με πολιτικό και δικαστικό τρόπο να γίνει ανάκληση των δωρεών των Θεσπιών, οι οποίες έγιναν για ένα συγκεκριμένο σκοπό και προορισμό στο Δημόσιο και αλλού και ο προορισμός αυτός κατέληξε να είναι ένας εμπαιγμός, μια κοροϊδία προεκλογικής συνήθως χρήσεως.
Να γίνει ανάκληση της παραχώρησης του Παλιού Λυκείου στο Υπουργείο Πολιτισμού που είχε σκοπό να λειτουργήσει ως Αρχαιολογικό Μουσείο.
Να ανακληθεί η παραχώρηση του παλαιού Κοινοτικού Καταστήματος στο Υπουργείο Υγείας για να γίνει Κέντρο Υγείας, λόγω αδιαφορίας και αχαριστίας αυτών που δέχθηκαν τις παραχωρήσεις αυτές.
Πρέπει να επιστραφεί στον Συνεταιρισμό το ακίνητο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπιών που παραχωρήθηκε στον Δήμο για να γίνει νέο Δημαρχείο και να μετετραπεί η χρήση του πχ σε Γηροκομείο.
Να τεθεί ξεκάθαρο και αποφασιστικό το δίλημμα στους αρμοδίους ότι ή θα μετατραπούν και θα λειτουργήσουν τα ακίνητα αυτά σύμφωνα με τον προορισμό της παραχώρησής τους ή θα επιστραφούν στην κυριότητα των δικαιούχων Δημοτών Θεσπιών.
Είναι αναγκαία η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας της κοινότητάς μας μαζί με όλες τις δωρεές που έχουν γίνει. Επιβάλλεται να ελεγχθεί ο τρόπος αξιοποίησης και διαχείρισης δωρεών αυτών μέχρι σήμερα από ειδική ομάδα πολιτών.
Είναι απαραίτητος ο κοινωνικός έλεγχος και η εφεξής λειτουργία του παλαιού Δημοτικού Σχολείου [Δημαρχείου] προς όφελος και για το συμφέρον των Θεσπιών.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η πρόταση και χρειάζεται να μελετηθεί
και αξιοποιηθή σε γενική συνέλευση
των κατοίκων που θα εγκρίνει ένα
συλλογικό όργανο πχ 'επιτροπή αγώνα'
που θα ενδιαφέρεται για όλα τα ζητή
ματα στην κατεύθυνση της βελτίωσης
της ζωής των κατοίκων.
Είναι αλήθεια ότι πράγματι στο
χωριό μας επικρατεί ένα τέλμα που
γιαυτό όλοι ανεξεραίτως ευθυνόμαστε,
γιαυτό άς ξεκινήσουμε να δόσουμε
στις Θεσπιές με την δημιουργική δράση μας τη θέσει που δικαιούται
και μπορούμε να προσφέρουμε.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απολύτως και μάλιστα να γίνει σε όλα τα χωριά και άμεσα. Η πιό δημιουργική πρόταση που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια στα ΘΕΣΠΙΑΚΑ, αλλά την κάνετε τώρα που σας πονάει γιατί γίνατε ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ, τώρα που δεν είσαστε το κέντρο της περιοχής , κάλλιο αργά παρά ποτέ, ... μαζί σας ...όλα τα χωριά να δουλέψουμε σε αυτήν την κατεύθυνση...να ανατέψουμε τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ αλλά και τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ...να ξαναγίνουμε ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΥΓ. ¨ΟΤΑΝ ΈΧΕΙΣ ΤΟ ΑΥΓΟ ΣΤΟΝ ΠΟΠΟ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ...

Έρμος Καστριώτης είπε...

Ας είναι αυτό το πρώτο βήμα για την υλοποίηση όλων των αιτημάτων που διατυπώθηκαν διαδικτυακώς και καφενειακώς προεκλογικώς.

Οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι και δήμαρχοι, ας αρχίσουν να σκέφτονται την δημόσια δέσμευσή τους, εδω στα ΘΕΣΠΙΑΚΑ, απο την επόμενη εβδομάδα.

Απο Δευτέρα "προσδοκώ ανάσταση πολιτών και εν ενεργεία ζωή του κοντού παρόντος" και μια μόνιμη προεκλογική περίοδο. Μια περίοδοδ ελέγχου και υλοποίησης έργων και οραμάτων, για το καλό όλων μας.

Καλή αρχή και καλή συνέχεια!

Έρμος Καστριώτης είπε...

και με το "περίοδοδ" που έπρεπε να είναι "περίοδος", αποκαλύφθηκε μια σοβαρή αδυναμία μου για την ενασχόλησή μου με την πολιτκιή: είμαι ψευδόθ!

πλάκα κάνω είπε...

Και με την ¨πολιτκιή¨ φένεται ότι είσαι και δυσλεξικός. Άσε ρε Έρμε τα κόλπα τώρα, απλώς είσαι βιαστικός. Το γιατί δεν ξέρω. Ίσως να μαζεύεις ψήφους ή να βιάζεσαι να βγεις στα καφενεία, για να μπεκρουλιάσεις σαν γνήσιος Ερημοκαστραίος.

Ανώνυμος είπε...

MΕ ρώτησε ο τσοπάνος γιατί τα πρόβατά
του ,δέν μπαίνου στο μαντρί;
πήγα στο μαντρί να δώ,...τα παχνιά
ήταν άδεια ,οι αποθήκες τροφών άδειες
η δεξαμενή νερού άδεια......του είπα
την κατάσταση που υπήρχε στο μαντρί
του.....μου απάντησε, για νέο μου το
λες;του απάντησα.....τότε ή τα πρόβατα δέν είναι πρόβατα ή εσύ δεν
είσαι τσοπάνος......

Ανώνυμος είπε...

Α.... ΡΕ ΤΣΟΠΆΝΕ.....ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ
ΜΠΕΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΜΩΝΑΣ.....ΘΑ ΣΕ ΦΑΝΕ
ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ....

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ.ΒΙΤΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ http://aliartos.net/

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΛΙΑΡΤΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΨΗΦΙΖΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΒΙΤΣΗ,ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΘΕΣΠΙΕΙΣ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΣΠΙΕΩΝ ΠΕΛΩΝΗ ΝΑ "ΛΥΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΝΕΙ" ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΘΕΣΠΙΕΙΣ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ.

Ανώνυμος είπε...

Okso spammer!
Okso re kommatoskylaaaaaaaa!

Liza είπε...

Μιας και αναφέρθηκε και το υποτιθέμενο μουσείο, να θυμηθούμε και την υπάλληλο φάντασμα που εργάζεται από το σπίτι της και τόσα και τόσα αξιόλογα παιδιά με πτυχία και στην αρχαιολογία είναι άνεργα. Γιατί? Μπορεί να απαντήσει κάποιος?

θεσπιακα είπε...

Την Τετάρτη θα γιορτάσουμε το Πολυτεχνείο μας αναρτώντας για περαιτέρω και ευρύτερη συζήτηση την συνολική μας μέχρι στιγμής πρόταση μετά από τις παρατηρήσεις και υποδείξεις που έγιναν.
Δεν μπαίνουμε στο μαντρί ούτε στην κρεατομηχανή που τα καλύτερα παιδιά του τόπου τα κάνει κιμά σπέσιαλ.