Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2009

Ας αποχαιρετήσουμε τον Ελικώνα.

Επειδή οι εργολάβοι δεν έχουν σκοπό να περιμένουν εσαεί τις αντιδράσεις των θεσμικών μας εκπροσώπων, άρχισαν δυναμικά τις εργασίες κατασκευής της γραμμής μεταφοράς, υπερυψηλής τάσης, για τη μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος από το μελλοντικό εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος στην Θίσβη (ΘΗΣ Θίσβης).
Όπως γνωρίζετε, η νέα αυτή γραμμή μεταφοράς ξεκινά από το εργοστάσιο στο Κακόσι, ανηφορίζει καταστρέφοντας το αναδασωμένο λόφο του Πευκιά, προχωρά, δίπλα από τα Κούκουρα, ενώ συνεχίζει καταστρέφοντας, ολοκληρωτικά πια, το βελανιδόδασος της Στριγανιάς στην Κορώνεια ενώ τέλος καταλήγει στον υποσταθμό της Πέτρας.
Εργάτες, που δουλεύουν ολημερίς, μπουλντόζες, εκσκαφείς, γερανοί, μπετονιέρες και λοιπά σύμβολα της σύγχρονης «ανάπτυξης» μας έχουν ήδη εγκατασταθεί στον πολύπαθο Ελικώνα και ξεσκίζουν την καρδιά του. Μάλιστα, τα συνεργεία της εργολήπτριας εταιρείας έχουν μοιραστεί, τα μισά δουλεύουν από την Θίσβη και τα άλλα μισά από την Πέτρα.
Όπως άλλωστε δήλωσε ένας εργοδηγός «το έργο πρέπει να τρέξει οπωσδήποτε, όχι γιατί φοβόμαστε κάποιες αντιδράσεις αλλά γιατί φοβόμαστε το χειμώνα». Φαίνεται ότι κάτι παραπάνω ξέρουν αυτοί…
Περισσότερα εδώ.
Ακολουθούν τέσσερεις φωτογραφίες από τις εργασίες πού γίνονται με εντατικό ρυθμό.
Για τον αγωγό φυσικού αερίου
Η ίδια κατάσταση προβλέπεται να δημιουργηθεί και από την ανατολική πλευρά του εργοστασίου παραγωγής ρεύματος στην Θίσβη, με την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου (βανοστάσιο Βαγίων - ΒΙΠΕ Θίσβης), περνώντας μέσα από ιδιωτικές και δημοτικές εκτάσεις των Δήμων Θίσβης και Θεσπιέων.Οι συγκεκριμένοι Δήμοι έχουν σκοπό να αντιδράσουν και να μην επιτρέψουν στην Ιταλική εταιρία IMPRESA GHIZZONI spa, να περάσει μέσα από τα όρια τους ο αγωγός σύμφωνα με τις ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων τους;
Δείτε την απόφαση πού αφορά τον Δήμο μας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: