Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2009

Μήνυμα της Άριας Αγάτσα για την ημέρα της γυναίκας.

Η ημέρα της γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου. Η ημερομηνία επιλέχθηκε με αφορμή μια μεγάλη διαμαρτυρία γυναικών που έγινε στις 8 Μαρτίου 1857 στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ ,όπου εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας βγήκαν στους δρόμους ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η ίδια ημερομηνία επιλέχτηκε τα επόμενα χρόνια από τις γυναίκες για να διαμαρτυρηθούν για τις κακές συνθήκες εργασίας και να ζητήσουν την ισότητα των δύο φύλων. Η άτυπη μέχρι τότε ημέρα της γυναίκας γιορτάστηκε επίσημα στις 8 Μαρτίου του 1909 στις ΗΠΑ και δύο
χρόνια αργότερα καθιερώθηκε από την Σοσιαλιστική Διεθνή ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Η γυναικα εχει σήμερα δύσκολο, επιβαρημένο ρόλο στη σύγχρονη κοινωνία.Ειναι εκεινη που μεγαλώνει τα παιδιά, φροντίζει τους ηλικιωμένους συγγενείς ταυτοχρονα καλείται να συμβάλλει και στο οικογενειακό εισόδημα.Ειναι η κουρασμένη αγροτισσα, η διαζευγμενη ή ανύπαντρη μητέρα που μεγαλώνει μονη της τα παιδια της , η γυναικα που υποβάλλεται σε σωματική και ψυχική βία πολλές φορές μέσα στη σιωπή. Είναι η άνεργη, που περιμένει στις ουρές μάταια.
Για κάθε μια απο αυτες τις γυναικες και για όλες μαζί αξίζει να υπάρχει το κοινωνικό κρατος , που προσφέρει σε κάθε πολιτη αυτο που αξίζει. Την αξιοπρεπή του διαβίωση.
Ολες οι γυναικες αξίζει να δίνουμε τον αγώνα μας για αξιοκρατία, αξιοπρέπεια, σεβασμό και προπάντως ίσες ευκαιρίες.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΕΣ.ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΡΙΑ ΑΓΑΤΣΑ
ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΜΕΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ-ΤΟΜΕΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ-ΤΟΜΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

2 σχόλια:

Vasiliou είπε...

Mpravo kyr. Agatsa grafte artha pou einai klemena apo allou xwris na anaferete thn pigh.
Steilte ta kout kout kai deltio typou,kai kante kai add sto facebook mpas kai mazepsete kana psifo giati ekei exete katantisei!!!

Ανώνυμος είπε...

Τι να περιμένουμε από τον κάθε νουμπά που του καπνίζει να γίνει βουλευτής. Άντε πάνε να πλένεις κάνα πιάτο κυρά μου, που ο γκόμενός σου σ΄ έχει κάνει περικοκλάδα από το κέρατο. Άντε γεια, που λέει κι ο Τάκαρος