Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2009

Συνάντηση κινήσεων πολιτών Αν. Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας για την αντιμετώπιση της ρύπανσης.

Μετά την ανάδειξη για άλλη μια φορά του προβλήματος του Ασωπού και της εγκληματικής σιωπής των αρμοδίων καθώς και την τεκμηρίωση από πλήθος πηγών της συνεχιζόμενης ρύπανσης του Ασωπού ποταμού, των υπεδαφίων υδάτων, του αέρα και του εδάφους, από υγρούς, στερεούς και αέριους ρύπους σε μία τεράστια περιοχή που απλώνεται σε 3 νομούς, ξεκινάει από τον Ωρωπό και καταλήγει ως την Αυλίδα και τη Θήβα, εμείς, οι κάτοικοι των περιοχών αποφασίζουμε να αντιδράσουμε.
Καλούμε όλες τις κατά τόπους επιτροπές αγώνα, σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου στο εργατικό κέντρο Θήβας, στις 12:00 το μεσημέρι.
Στην συνάντηση θα συζητηθούν τα ακόλουθα θέματα:
1. Επισκόπηση της κατάστασης της ρύπανσης της περιοχής – Ανταλλαγή πληροφοριών
2. Πιθανοί τρόποι δράσης
α. Αγωνιστικοί
β. Νομικοί
γ. Πολιτικοί
δ. Αποζημιώσεων
ε. Προβλήματα προς αντιμετώπιση
στ. Συμμετοχής κατοίκων
ζ. Αδιαφορίας – συγκάλυψης εκ μέρους των αρμοδίων
η. Μεταβατικά – Υποστήριξη ομάδων που θίγονται (επαγγελματιών – αγροτών – εργατών)
4. Τα οικονομικά του αγώνα
5. Λήψη αποφάσεων
Στο τέλος της συνάντησης θα πρέπει να έχουμε αποφασίσει για τα μελλοντικά βήματα και να έχουμε καταλήξει στις δράσεις που θα ακολουθήσουμε. Επόμενος στόχος θα πρέπει να είναι μία μεγάλη ανοικτή συγκέντρωση ενημέρωσης όλων των κατοίκων των περιοχών και υποβολής προτάσεων δράσης.
Έχουν δηλώσει συμμετοχή ως τώρα:
1. Δίκτυο Κινήσεων Πολιτών και Συλλόγων Περιβάλλοντος Εύβοιας
2. Επιτροπή Κατοίκων Ωρωπού
3. Ενεργοί Πολίτες Εύβοιας
4. ΙΤΑΠ
5. Θηβαίοι Πολίτες για το Περιβάλλον
6. Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

ΑΣΧΕΤΟ [ΠΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΒΑΣ ? ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ Η ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΣΕΙ Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΠΙΟΣ η ΠΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΦΕΛΟΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ] ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΕΛΕΙ ΨΑΞΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΤΑΛΕΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΖΩΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ [ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ] ΑΜΕΣΑ ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΟΡΙΟΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ