Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009

Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΑΕ με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου.

Κλέαρχος Περγαντάς, Νομάρχης Βοιωτίας «Άμεση έναρξη του ΕΣΠΑ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΑΕ (Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας), στο οποίο συμμετέχει ο Νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς, συναντήθηκε, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου.
Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν κρίσιμα και επίκαιρα θέματα της αυτοδιοίκησης, με κορυφαία τα ζητήματα της διοικητικής μεταρρύθμισης και της ενίσχυσης σε πόρους και προσωπικό των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία τους.

Σε κρίσιμα ζητήματα της Βοιωτίας, αναφέρθηκε ο Νομάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, τονίζοντας πως κομβικό σημείο της λειτουργίας της Νομαρχίας είναι η επάρκεια σε προσωπικό. Απαιτείται η άμεση στελέχωση της Νομαρχίας – όπως και όλων των Νομαρχιών -, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ιδιαίτερα τα περιβαλλοντικά ζητήματα, που κυρίως εστιάζονται στη λειτουργία της άτυπης βιομηχανικής ζώνης στην ευρύτερη περιοχή των Οινοφύτων. Ο κ. Περγαντάς αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη παρέμβασης και εφαρμογής μέτρων εξυγίανσης της περιοχής, για τα οποία έχει δεσμευτεί ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, και δεν έχουν υλοποιηθεί, επισημαίνοντας παράλληλα πως η σημαντικότερη προϋπόθεση για την οριστική διευθέτηση του θέματος είναι ο χωροταξικός σχεδιασμός, η οργάνωση και ο καθορισμός των χρήσεων γης.

1 σχόλιο:

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Δείτε στο ιστολόγιο μας (και κάθε αναδημοσίευση και σχόλιο είναι ευσπρόσδεκτα)
τι απαντάει η πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, εκ μέρους και του Νομαρχη στα αιτήματα της Συμπαράταξης